30 milyarlık yatırımla Çukurova'yı uçuracak!

Türkiye genelinde beşinci ofisini Çukurova bölgesinde açan Deloitte Türkiye sadece Adana’da 30 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli görüyor.

Türkiye’de profesyonel hizmetler alanında 27’nci hizmet yılını dolduran Deloitte Türkiye, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’nın ardından Türkiye’nin gelişen bölgesi Çukurova’da beşinci ofisini açtı. Adana’da yer alan Çukurova ofisi açılışı kapsamında konuşan Deloitte Türkiye CEO’su Hüseyin Gürer, Çukurova Bölgesi’nde çevre ülkelerle vizelerin kaldırılmasıyla ticaret faaliyetlerinin yoğunlaştığını, bölgede bulunan firmaların ihracat ve ithalatlarının arttırdığını ve bu şekilde bölgenin genişleyen bir bölgeden, gelişen bir bölge haline geldiğini belirtti. Gürer, sadece Adana’da 30 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli gördüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

İddialı bir giriş yapıyoruz

Çukurova Bölgesi’ndeki hedeflerinin arasında sadece büyük şirketlerin olmadığını, KOBİ’leri de uluslararası düzeye taşımak için çalışmalar yapacaklarını dile getiren Hüseyin Gürer sözlerine şöyle devam etti “Anadolu’da da aile şirketlerinin kurumsal şirket yapısı kazanmasıyla uluslararası ölçekte istihdam yaratılması, yatırımların artması ve ürün kalitesinin geliştirilmesi noktalarında Çukurova bölgesine iddialı bir giriş yapıyoruz.” dedi.

Gelişen bölge; Çukurova
Çukurova bölgesinin genişleyen bir bölgeden “gelişen bölge” haline geldiğini ifade eden Gürer, “Deloitte Türkiye olarak Çukurova ofisimiz aracılığı ile endüstri bazında bilgi birikimine sahip profesyonel kadromuzla tıpkı diğer illerde olduğu gibi denetim, vergi, yönetim danışmanlığı, kurumsal finansman ve kurumsal risk yönetimi alanlarında hizmet vererek özelde Çukurova Bölgesi’ni, genelde ise ülkemizin kalkınmasında hizmet sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.

1 trilyon lira maliyet avantajı

Reklam
Reklam

Açılış kapsamında Deloitte, pek çok üst düzey yetkili ve şirket temsilcisinin katıldığı bir panel de düzenledi. Panelde, dış ticarette yaşanan son gelişmelerin vergi ve gümrük mevzuatına etkileri ele alındı. T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, gümrüklerdeki bürokrasiyi azaltarak, büyük kolaylıklar sunduklarını, belirterek şöyle devam etti: "Bizler belgesiz bir gümrük hayal ettik ve bunu gerçekleştirmek için uğraş veriyoruz. İhracatta bürokrasiyi azalttık, belgesiz beyanname dönemi başlattık. Güvenilir firmalarımıza önemli kolaylıklar sağladık. Gümrüğe gelmeden işlemlerini yapabilecekleri elektronik uygulamalar geliştirdik. Yetkilendirilmiş yükümlü firmalara ithalatta da bu hakkı ileride getirmiş olacağız. Yaptığımız uygulamayla dış ticaret dünyamıza 1 trilyon TL'ye yakın bir maliyet avantajı sağlayacağımızı düşünüyorum."

T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız’ın konuk konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Bloomberg HT Genel Koordinatörü Cüneyt Başaran yaptı. Panele, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürü Remzi Akçin, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü ve Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Ortağı Serdar Aksoy konuşmacı olarak katıldı.

Reklam
Reklam

Üç yıl içerisinde 5 yeni ofis ve 2 bin kişinin üzerinde istihdam
Deloitte Türkiye Çukurova Ofisi, Vergi alanında 25 yıllık deneyimi olan, Adana ve Mersin’de Vergi Dairesi Başkanlığı görevlerini yürütmüş Serdar Aksoy’un liderliğinde oluşturulan ekiple bölgede entegre hizmetler sunmayı planlıyor. Yatırımlarına, 2013 yılı sonuna kadar Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde de devam edecek olan Deloitte Türkiye, üç yıl içerisinde 5 yeni ofisle 2 bin kişinin üzerindeistihdam yaratmayı hedefliyor.