30 Yıldır Sokaklarda Yaşam Mücadelesi Veriyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 62 yaşındaki Mehmet Taş, sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor. Vatandaşlar, yaklaşık 30 yıldır...

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 62 yaşındaki Mehmet Taş, sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor. Vatandaşlar, yaklaşık 30 yıldır sokaklarda yaşayan Taş'ın sokaklardan alınmasını istiyor.

Silvan ilçesi Yukarıveysi köyünde yakınlarıyla birlikte yaşayan Mehmet Taş'ın, 30 yıl önce tartıştığı yakınlarının yanına bir daha dönmeyerek sokaklarda yaşamaya başladığı belirtildi. Taş, devlet tarafından alınıp bakım evinde korunmayı bekliyor.

Kale Mahallesi sakinlerinden Mehmet Şah Sever, Mehmet Taş'ın 30 yıldır sokaklarda yaşadığını ifade ederek, "Yaz-kış demeden kaldırım ve tandırlarda yatıyor. Geçen kış boyunca tandırda yattı. Hayırsever vatandaşların ve esnafların yardımlarıyla giydirilip karnı doyuruluyor. Önümüzdeki aylarda soğuk havalar başlayacak, bir barınmaya ihtiyacı var. Sokakta kaldığı için çocuklar tarafından dövülüyor. O da çocuklara saldırıyor. Birisine bir şey olacak diye korkuyoruz. Kendisine yardım edilirse kendi sorunlarını anlatabilecek durumdadır. Çocuklar tarafından sürekli saldırıya uğradığı için içine kapanmış kimseyle konuşmuyor. Böyle sefalet içinde yaşadığı için aklı dengesi de bozulmuş, devlet büyüklerinden yardım etmesini bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: