30 yıldır tırnaklarını kesmiyor!

30 yıldır el tırnaklarını kesmeyen, daha sonra da ayak tırnaklarını uzatmaya merak saran kadının, en uzun tırnağı yaklaşık 10 santimetre.

24 yaşında el tırnaklarını uzatmaya başlayan Ayanna, 5 yıl önce de ayak tırnaklarını uzatmaya karar verdiğini söylüyor. 54 yaşındaki Ayanna, sağlığını tehdit eden ve hareket etmesini zorlaştıran tırnaklarının “bebekleri” olduğunu ve onları asla kesmeyeceğine dikkat çekiyor.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/30-yildir-tirnaklarini-kesmiyor-en-uzun-tirnagi-10-santimetre/9713/247465/)

“Tırnaklarım çok seksi ben de uzun tırnaklı bir tanrıçayım” diyen diyabet hastası Ayanna, tırnak merakı yüzünden hastalığıyla ilgili zorluklar da yaşıyor. Hareket etmesi ve spor yapması gereken Ayanna ailesinin ısrarına rağmen uzun tırnaklarından vazgeçmiyor ve her ne pahasına olursa olsun onları koruyacağını ifade ediyor.

Reklam
Reklam

Topukları üzerinde bir penguen gibi yavaşça yürüyebilen Ayanna, sırt üstü yatamadığını çünkü battaniyenin tırnaklarına en az bir tuğla kadar baskı yaptığını söylüyor.

Çorap dahi giyinemeyen Ayanna, sandalet dışında ayakkabı da giyemiyor.

En uzun ayak tırnağının yaklaşık 10 cm olduğunu ifade eden Ayanna, “Tırnaklarım benim yüzde 50’mi oluşturuyor. Onları kesinlikle kesmeyeceğim” dedi.

Daily Mail

[30 yıldır tırnaklarını kesmiyor!](https://www.mynet.com/videolu-haberler "30 yıldır tırnaklarını kesmiyor!") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")