30 yıllık kan davası sona erdi

Diyarbakır’da 30 yıl önce Yıldız ve Aslan aileleri arasında başlayan kan davası düzenlenen bir törenle sona erdi.

Diyarbakır’a bağlı Cücük Köyü’nde 30 yıl önce başlayan ve taraflardan biri kadın biri erkek iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davası bugüne kadar devam etti.
Barış törenine katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Bu topraklarda birçok acı yaşıyoruz. Birçok acıdan kaynaklı olarak analarımızın yüreği yanıyor. Ne kadar birlik ve beraberlik içinde olur...
**30 yıllık korku ve endişe**
Yıldız ve Aslan aileleri arasında devam eden husumet 30 yıllık bir endişeyle bugüne kadar sürdü. Yıldız ve Aslan aileleri arasındaki kan davası DTP milletvekilleri, il başkanları, Yenişehir, Sur, Kayapınar ilçe belediye başkanları ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in arabuluculuğuyla sona erdi. Kan davasının sona erdirilmesi ve ailelerin barıştırılması için din adamları ve Yıldız ve Aslan ailelerinin ileri gelenleri ile arabulucular Diyarbakır Taziye Evi’nde bir araya geldi.
**Affetmeye ihtiyacımız var**
Ailelere, barışma kararlarından dolayı teşekkür eden Baydemir, “İnsanlar her zaman hata yapabilir. İnsanın bu eksiklikleri birçok acıya ve husumete neden olabilir. Herşeyden önce çocuklarımızın geleceği için, toplumun birlikteliği için birbirimizi affetmeye ihtiyacımız var” dedi. Baydemir “Hayattaki en büyük hayır barışlara vesile olmaktır. Barış için çalışmaktır” diyerek Yıldız ve Aslan ailelerinin barış için yan yana durmayı başarabildiğini söyledi.
**Barışa vesile olsun**
Baydemir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu topraklarda birçok acı yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi ne kadar iyi sağlarsak o kadar çok güçleniriz. Birçok acıdan kaynaklı olarak analarımızın yüreği yanıyor. Ne kadar birbirimizi seversek, feraha ulaşırız. Ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursak bölgeye o kadar huzur gelir. Umarım bu barışma bölgemizde bir örnek teşkil eder ve kan davalı ailelerin barışmasına vesile olur. Bu birlik onlar için de bir kısmet olur.”
Baydemir ayrıca, Yıldız ve Aslan ailelerinin barışmasında aracılık eden tüm kurum ve kuruluşlara, DTP’li milletvekillerine, il başkanlarına, il yöneticileri ve ilçe belediye başkanlarına teşekkür etti. Baydemir’in konuşmasının ardından kan davalı ailelerin barıştırılması için yapılan törene geçildi. Törende iki kişinin tuttuğu Kuran-ı Kerim’in altından geçen kan davalı aileler daha sonra barış için dualar okudu. Barış törenine DTP il yöneticileri, DTP’nin Yenişehir, Sur ve Kayapınar ilçe başkan ve yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hacı Haspolat ile ailelerin önde gelen isimleri katıldı.