300 Yıllık Köprü Zamana Yenildi

Kabadüz ve Mesudiye ilçelerini birbirine bağlayan 300 yıllık ağaç köprü zamana yenik düştü.Kabadüz ilçesine bağlı...

Kabadüz ve Mesudiye ilçelerini birbirine bağlayan 300 yıllık ağaç köprü zamana yenik düştü.

Kabadüz ilçesine bağlı Derinçay Muhtarı Hasan Okutan, dere yoluna bağlantı yolunun açılmasıyla ağaç köprünün kimse tarafından kullanılmadığını söyledi. Kabadüz’ün Derinçay köyü ile Mesudiye ilçesinin Darıcabaşı köyünü yıllarca birbirine bağladığını belirten muhtar Hasan Okutan, dere yolu açılmasıyla Başkotanı Deretam Köprüsü'nün görevini tamamladığını ifade etti.

Melet Irmağı üzerinde bilinen tek asmalı ağaç köprü olduğuna dikkat çeken Muhtar Okutan, “Bizlerin, dedelerimizin yıllarca kullandığı Başkotanı Deretam Köprüsü dere yolunun yapılmaya başlaması ile yavaş yavaş yok oluşu başladı. Ardından 2008 yılında Derinçay köyüne bağlantı yolunun açılmasıyla o günden sonra kimse tarafından kullanılmayan köprü oldu” dedi.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar birçok defa sel felaketiyle köprünün yıkılarak yeniden yapıldığını anlatan Okutan, ”Bu köprüyü özellikle yaylacılar yoğun olarak kullanırdı. Ulubey, Mesudiye’nin Çambaşı Yaylası'nda yaylacılık yapan kişiler bu köprüyü kullanarak yaylaya ulaşırlardı. Koyunların, atların asma köprüden geçişinde hayvanların köprüden düşüşüne şahit olduk” diye konuştu.

Öte yandan Ordu Müze Müdürlüğü, Başkotanı Deretam Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: