307 kilogram obez hasta, özel hava ambulansı ile Bolu’ya nakledildi

Alanya’dan Antalya’ya özel ambulansla getirilen 307 kilogram ağırlığındaki kadın, Bolu’ya nakledildi.Alanya'nın Çıplaklı beldesinde yaşayan 307...

Alanya’dan Antalya’ya özel ambulansla getirilen 307 kilogram ağırlığındaki kadın, Bolu’ya nakledildi.
Alanya'nın Çıplaklı beldesinde yaşayan 307 kilogram ağırlığındaki Naciye Erdemir, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nden gönderilen obez ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmişti. Aşırı kiloları nedeniyle hareket edemez hale gelen 47 yaşındaki Erdemir’in bir aydır süren tedavisinin ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne nakledildi.
307 kilogram ağırlığındaki obez hastanın nakli için Ankara’dan Sağlık Bakanlığı’na ait özel hava ambulansı geldi. Hastanın ve yakınlarının tedaviye Bolu’da devam etme talebi üzerine nakli gerçekleştirilen obez hastanın durumunun iyiye gittiği iyileşme sürecinde olduğu belirtildi. Gerçekleştirilen nakil hakkında bilgi veren Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, 307 kilogram ağırlığındaki obez hastanın esas sorunlarının çözüldüğünü, Antalya’da hastanın kilo vermeye başladığını söyledi. Hastanın ‘metafik ödem’i olduğu için Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nin obez kadının tedavisi için talip olduğunu söyleyen Adem Bilgin, "Sağlık Bakanlığı da bu transfere onay verdi. Bakanlığın koordinasyonunda hasta nakil ediliyor yoksa burada herhangi bir yapılmamış durum yoktur. Hatta doktorlarımız gönderilmesini istemedi." dedi.
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı İbrahim Aslan’da, hastanın kendilerine Alanya’dan geldiğini, ilk hastaneye başvurduğunda birçok sağlık sorununun olduğunu ifade etti. Obez kadının böbrek yetmezliği, potasyum yüksekliği olduğunu ifade eden İbrahim Aslan, “Hastanın ayrıca solunum yetmezliği de vardı. Hasta 5 gün kadar yoğun bakımda tedavi edildi. Bunların sonunda idrar hesaplamalarıyla kilo hesaplamalarıyla 30-40 litre eksildiğini tespit ettik. Şuuru genel durumu epeyce toparlandı. Şimdide Bolu’ya naklediliyor.” diye konuştu.
307 kilogram ağırlığındaki obez Naciye Erdemir, Antalya’nın Alanya ilçesinden tedavi için özel obez ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmişti. Erdemir, Alanya’daki evinin balkonundan iş makinesinin kepçesiyle indirilerek ambulansa bindirilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz