Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Köksal Gündoğdu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bir iş fikri olan genç girişimcilerin desteklenmesine yönelik oluşturulan Tekno Girişim Sermayesi Desteği programına yapılan binlerce başvuru arasından, 307 proje arasına girerek destek almaya hak kazandı.
Köksal Gündoğdu, daha önce 3. Uludağ Robot Günlerinde Türkiye 2. si ve 15. Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliğinde Serbest Robot Kategori 2. Olarak başarılarıyla ismini duyurmaya devam ediyor.
Bakanlık tarafından 2013 yılı Tekno Girişim Sermayesi Desteği Programı değerlendirme komisyonu toplantısı sonucunda desteklenmeye değer bulunan girişimciler açıklandı. Mühendislik Fakültesi’nde okuyan ve proje başvurusunda bulunan Köksal Gündoğdu’nun projesi desteklenerek hibe fondan yararlanma imkanına sahip oldu.
Gündoğdu, bu süreçte kendisini destekleyenlere teşekkür etti.
Tekno Girişim Sermayesi Desteği için yeni ve yenilikçi bir iş fikri bulunan, örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından 1 yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 5 yıl önce almış kişiler başvurabilmektedir. İş fikri desteklenmesi uygun bulunan girişimci, firmasını kurmasını müteakip bir defaya mahsus olmak üzere, en fazla 100 bin TL teminatsız hibe destek ile bir yıl süre boyunca desteklenmekte.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz