31 Ekim Dünya Karadeniz Günü

İZMİR (AA) -  İzmir'de, 31 Ekim Dünya Karadeniz Günü etkinlikleri kapsamında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için "en kalabalık horon" rekoru denemesi yapıldı.

İZMİR ile Konak Belediyesi işbirliğinde, "Horona katıl, Guinness'e adını yazdır" sloganıyla düzenlenen etkinlik için çok sayıda İzmirli Gündoğdu Meydanı'nda bir araya geldi. EKAF Genel Başkanı Aydın Özyar, yaptığı konuşmada, Karadeniz'e kıyısı olan 7 ülke tarafından 1996 yılında imzalanan "Karadeniz Stratejik Eylem Planı"nın uygulanmadığını söyledi. Karadeniz'in korunmasının önemine işaret eden Özyar, "Tüm denizlerin yaşanabilir hale getirmek için topyekün çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bugün horonumuzla Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek, Karadeniz'in güzelliğine ve korunmasının önemine dikkat çekeceğiz" dedi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise etkinlik kapsamında sadece Karadenizlileri değil, tüm İzmirlileri horona davet ettiklerini belirterek, "Dünya durdukça Karadeniz ve ona sahip çıkanlar var olacaktır. Horonla kaynaşıp kucaklaşacağız" dedi. Özyar ile EKAF Başkanvekili Dursun Ali Özkan, Tartan'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu. Konuşmaların ardından alanı dolduran kalabalık, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için "en kalabalık horon" rekoru denemesini gerçekleştirdi. Sanatçılar Selim Gülay ile İhsan Aydın'ın şarkıları eşliğinde horona katılan 4 bini aşkın İzmirli, renkli görüntüler oluşturdu. Denemenin sonunda, alanda bulunan görevlilerin hazırladığı listeler etkinliği takip eden noterlere iletildi. Noter onaylı sayı tespitinin ardından, kayıtlar ile etkinlik görüntülerinin EKAF tarafından Guinness Rekorlar Kitabı yetkilerine iletileceği bildirildi. "En kalabalık horon" rekoru, 2005 yılında Ankara'da 2 bin 630 kişiyle kırılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz