"31. Vakıf Haftası" Kutlanıyor

  Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mürsel Sarı,  "31. Vakıf Haftası" kapsamında Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta'yı makamında ziyaret etti.

Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mürsel Sarı, "31. Vakıf Haftası" kapsamında Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta'yı makamında ziyaret etti. Usta, ziyarette yaptığı konuşmada, Türk-İslam tarihi boyunca vakıfların çok büyük önemi olduğunu söyledi. Tarih boyunca sağlık, eğitim, yardım, hayvanların ve çocukların korunması için bir sürü vakıf tesis edildiğini belirten Usta, "Ticaret kervanları, vakıflar sayesinde güven içinde yolculuk yapmış ve konaklamışlardır. Bunlar, tarihimizin şeref levhalarıdır. Vakıflar, zenginliğin tek elde toplanmasının önüne geçerek halka paylaştırmıştır" dedi. Sarı da 31'incisi kutlanan Vakıf Haftası boyunca "vakıf ve İktisat" konulu etkinlikler düzenleneceğini dile getirdi. Vakıfların geçmişte hanlar, kervansaraylar, bedestenler ve arastalar inşa ederek ticaretin gelişmesinde büyük rol oynadığını anlatan Sarı, şöyle konuştu: "Vakıflar, hem tüccarın, hem ticari malların hem de tüketicinin korunmasına yardımcı olmuş. Biz de vakıflarımızın geçmişte yaptıklarını bugüne anlatmak ve yarına taşımak için, çalışmalar yürütmekteyiz. Hafta münase konferanslar düzenleyeceğiz. Öğrenciler arasında kompozisyon yarışması düzenledik. Perşembe günü Ulu Cami'de bir Mevlid-i Şerif okutacağız. Bütün vatandaşlarımız davetlidir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: