31 Yıl Sonra Buluştular

Askerlik arkadaşları 31 yıl aradan sonra Orhangazi’de buluştu.1981 yılında 1961/1 tertip olarak Gaziantep 5. Zırhlı...

Askerlik arkadaşları 31 yıl aradan sonra Orhangazi’de buluştu.

1981 yılında 1961/1 tertip olarak Gaziantep 5. Zırhlı Tugayı 6. Bölükte askerlik yapan tertipler yıllar sonra bir araya geldi. Askerlik arkadaşlarının ilk buluşması geçen yıl Oktay Akdeniz’in organizasyonu ile İstanbul’da gerçekleşti. 5 ay boyunca internette arkadaşlarını arayan Akdeniz, ulaşabildikleri ile bir araya geldi. Bir yıl sonraya yeniden randevulaşan tertipler, diğer arkadaşlarına da ulaşmaya çalıştı. İnternetten faydalanıp, muhtarlıklardan yardım isteyen tertiplerin sayısı 55 kişiye ulaştı.

Reklam
Reklam

Geçen yılki buluşmaya göre sayıları neredeyse iki katına ulaşan tertiplere Orhangazi’nin tanınmış simalarından olan Müslüm Bektaş ev sahipliği yaptı. İznik Gölü sahilindeki bir çay bahçesinde bir araya gelen tertipler hasret giderdi. Eski fotoğraflara da bakan tertiplere bölük astsubayları Ahmet Yıldız da eşlik etti.

Dönemin bölük komutanı olan emekli Kıdemli YüzbaşıMustafa Peker de düğün sebebiyle askerlerine katılamadı. Buluşmaya Antalya’dan telefonla katılan Peker’in sesi mikrofonla hoparlöre verildi. 6. bölüğün başarısını asla unutamayacağını ifade eden Peker, askerlerinin atışlarda, spor alanlarında daima birinci gelmesini unutmadığını söylerken, “Sizlerle hep gurur duydum. Şimdi de öyleyim. Bu ülkeye sizler gibi insanlar sahip çıkacak’ dedi. Askerleriyle birlikte olamamaktan üzüntü duyduğunu anlatan Peker, “Bir dahaki yıl mutlaka katılacağım” dedi.

Peker’in konuştuğu sırada askerleri duygulu anlar yaşadı. 1961/1 tertiplerin 31 sonraki buluşması kendi içlerinden olan arkadaşlarının şarkı ve türküleriyle devam etti. Günün akşamına kadar Orhangazi’de kalan grup birlikte yemek yiyip bol bol sohbet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: