31'i Da Vinci Şifresine inanıyor

Paris -AA- Fransa'da düzenlenen bir kamuoyu araştırması, Dan Brown'un yazdığı "Da Vinci Şifresi" romanını okuyanların ya da kitabın içeriği hakkında bilgi sahibi olanların yüzde 31'nin, kitabın "Hz. İsa'nın, yaşamına ilişkin tamamen veya kısmen gerçek bilgileri yansıttığı" görüşünü taşıdığı ortaya koydu.

BVA kamuoyu araştırmasının anketine göre, kitabı okuyanların veya hakkında konuşulanları duyanların yüzde 24'ü, yazılanların kesinlikle İsa'nın yaşamınI yansıttığı, yüzde 7'siyse kısmen yansıttığı görüşünde.

Reklam
Reklam

Ankete katılanların yüzde 49'u, kitabın tarihi gerçekleri kesinlikle yansıtmadığını belirtirken, yüzde 20'siyse bu konuda kararsız olduğunu bildirdi. Dan Brown'un yazdığı roman, yaklaşık 40 dile çevrildi ve şu ana kadar 30 milyon sattı.

Dan Brown'un ünlü romanında esinlenerek Amerikalı yönetmen Ron Howard tarafından çevrilen "The Da Vinci Code" isimli film, 17 Mayıs tarihinde, 59. Cannes Film Festivali'nin açılış töreninde gösterilecek. 100 milyon dolarlık bütçesi olan film, tüm dünyada Cannes Film Festivali'nin açılışıyla birlikte vizyona girecek.