32. Uluslararası Çorum Hitit Fuar Ve Festivali

ÇORUM (A.A) - 32. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali kapsamında Çorum Belediyesi'nce başlatılan ve pek çok kente örnek olan

ÇORUM (A.A) - 32. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali kapsamında Çorum Belediyesi'nce başlatılan ve pek çok kente örnek olan "Ressamlar Buluşması"nın 4'üncüsü gerçekleştirildi.

Tarihi Veli Paşa Konağı'nda bir araya gelen yerli ve yabancı 13 ressam, "Hitit Medeniyeti ve Çorum" konulu söyleşi programına katıldı.

Çorumlu ressam Bünyamin Balamir, burada yaptığı konuşmada, 28 Haziran'dan bu yana Çorum ve ilçelerini gezen ressamların, izlenimlerini tuvallerine yansıttıklarını söyledi.

Çorum Belediyesi'nce kente güzel sanatlar müzesi kazandırmak amacıyla başlatılan "Ressamlar Buluşması"nın bu yıl dördüncüsünün gerçekleştirildiğini belirten Balamir, projenin pek çok kent tarafından örnek alındığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar buluşmaya katılan farklı çok sayıda ismin, yaptıkları 95 eseri kente hediye ettiğini ifade eden Balamir, bu yıl da 25 eserin yapılması planlanan güzel sanatlar müzesine kazandırılacağını dile getirdi.

Ressam Alaybey Karaoğlu ise, dünya uygarlıklarının aydınlığa kavuştuğu dönemin dikkate alındığında Mısır ve Anadolu'nun öne çıktığını belirtti.

Çorum'un Anadolu'nun bilinen en eski başkenti Hattuşa'yı topraklarında barındırdığına dikkati çeken Karaoğlu, "Hattuşa sanatçılara her zaman ilham kaynağı olmuştur. Sanatçılar eskiden olduğu gibi bugün de Hattuşa'dan etkilenmektedir. Pek çok medeniyetin izlerine Çorum'da rastlamak mümkün dedi"

Çorum ile ilgili izlenimlerini paylaşan ressamlar, etkinliğe verdiği önemden dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür ettiler.

Ressamlar söyleşisine, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, kentteki resim öğretmenleri ile vatandaşlar katıldı.

Festival kapsamında sanatçıların tuvale yansıttığı çalışmalar, bugün Hürriyet Meydanı'nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Reklam
Reklam

Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: