33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na Doğru

İZMİR (AA) - İzmir'de 22-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na 56 ülkeden 323 sporcu katılacak.

İZMİR - İzmir'de 22-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na 56 ülkeden 323 sporcu katılacak. Halkapınar Spor Salonu'nda 20 Eylül Cumartesi günü antremanların yapılacağı şampiyonanın açılış töreni bir gün sonra yapılacak. 22 Eylül Pazartesi günü bireysel eleme müsabakalarıyla start alacak organizasyonda bir gün sonra bireysel kategoride çember ve top finalleri yapılacak. Şampiyonada labut ve kurdele finalleri 25 Eylül Perşembe günü, grup serisi finalleri ise 28 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Organizasyon için Halkapınar Spor Salonu yakınında inşa edilen salon da hazır hale getirildi. - Katılımcılar Toplam 56 ülkeden 323 sporcunun katılacağı şampiyonada bireysel kategoride 139, grup serisinde ise 184 sporcu yer alacak. 2013'de bireyselde tüm kategorilerde, kurdele ve labutta birinci olan Rus Yana Kudryavtseva, yine top ve labutta birinciliğe ulaşan aynı ülkeden Margarita Mamun ve çemberde dünya şampiyonu olan Ganna Rizatdinova bu sene de organizasyonda yer alacak. Şampiyonada Türkiye'yi bireyselde Elif Zeynep Celep, Zeynep Kusem, Selin Kılavuz, grup serisinde ise Ece Mumcuoğlu, Ezgi Bozdemir, Asya Nur Taş, Gülce Çağdaş, Eda Coşkun, Burçin Neziroğlu temsil edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: