33.000 sazan yavrusu Uşak göllerinde

Yetiştirilen sazan balığı yavrularından 33.000 adedi yapılan etütler sonucu belirlenen DSİ ye ait göletlere bırakıldı.

Yetiştirilen sazan balığı yavrularından 33.000 adedi yapılan etütler sonucu belirlenen DSİ ye ait göletlere bırakıldı.

İlimizde ve Ülkemizde Türkiye adını alan ilk STK olma özelliğini taşıyan ve Merkezi Uşak ta bulunan Türkiye Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği (TUSOB) nin lojistik ve yerel desteği ile Uşak’a getirilen sazan balıkları yavruları güvenli ve sağlıklı bir şekilde su ile buluştular.

Balıklandırma sonunda bir açıklama yapan TUSOB Başkanı İsmail ATALAY “ Bugün 33.000 sazan balığını Uşak Suları ile buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Ülkemizde her yıl milyonlarca balık yavrusu bizler için Ülkemiz içsularına bırakılıyor. Ülkemizdeki balıklandırma görevinide Tarım Bakanlığı ve DSİ üstlenmiş durumda. İlimize bu yıl bırakılan balık yavrusu sayısı 100.000 civarında bugün bu sayı 133.000’e ulaştı. Yapılan balıklandırmalardan son derece mutluyuz. Ancak artık yapılan balıklandırma işlemleri sırasında gösterilen dikkat ve özeni gördükçe artık daha da mutluyuz.Böylelikle ülkemiz içsularına yabancı türlerin girişinin minimize edileceğini düşünüyoruz.

Reklam
Reklam

Bu balık yavrularının bugün buraya bırakılmasında sadece aracı olan bizler, özellikle aracımızın arıza yapması nedeni ile balıklarımızın sağlıklı bir şekilde sular ile buluşması arasında geçen zaman içerisinde dakikalar ile yarıştık. Burada bulunan tüm TUSOB üyelerinin bir tane balık yavrusunun zarar görmemesi için verdiği mücadeleyi gördük. Bunca yıldır yaptığımız çalışmaların ve gönül birlikteliğinin geldiği noktayı görmekten ben şahsen son derece mutluyum ve çok duygulandım.

Buradan tekrar tüm arkadaşlarıma ve TUSOB üyelerine, Karar aşamasından üretim aşamasına bizler ile bu balık yavrularını buluşturan tüm görevlilere başta Tarım Bakanımız ve Orman ve Su İşleri Bakanımız başta olmak üzere tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.

Artık bu yavruların sağlıklı bir şekilde büyümeleri için gerekli ortamı sağlama zamanı. Bizler TUSOB üyeleri olarak gönüllü olarak onların bekçileri olacağımızı buradan ilan ediyoruz. Özellikle yasa dışı avcılar ile mücadelemizin artarak devam edeceğini belirtmek istiyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz