34 Aydır Yargılanmayı Bekliyor

İzmirli işadamı Teoman Timincioğlu'nu öldürmek için oluşturdukları planı uygulamak isterken polis tarafından yakalanan biri tutuklu...

İzmirli işadamı Teoman Timincioğlu'nu öldürmek için oluşturdukları planı uygulamak isterken polis tarafından yakalanan biri tutuklu toplam 8 kişi, mahkemelerin uyuşmazlığı nedeniyle 34 aydır yargılanmayı bekliyor.

Teoman Timincioğlu'nu öldürmek istediği iddia edilen amca O.T. tarafından tutulduğu iddia edilen kiralık katillerin aracında yapılan aramada, suikast silahının yanı sıra çeşitli marka tabancalar ele geçirilmişti. Olayı soruşturan savcı, biri tutuklu toplam 8 sanığın çete suçundan yargılanması için dava açtı.

Reklam
Reklam

Çete suçlarına bakan Özel Yetkili İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkları bir yıl yargıladıktan sonra davanın çete kapsamında olmadığını belirterek, görevsizlik kararı verdi. Dosya bunun üzerine İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Dün yapılan ilk duruşmada 5. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri, öldürme planı yapılan ve suikast silahlarının ele geçirildiği olayın çete kapsamında olduğunu belirterek, görevsizlik kararı verdi. Her iki mahkeme arasında yaşanan uyuşmazlık yüzünden 34 aydır yapılamayan dava dosyası Yargıtay'a gönderilecek. Davanın hangi mahkemede görüleceği konusunda son sözü yargıtay söyleyecek.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılının Ocak ayında düzenledikleri operasyonda, işadamı Teoman Timincioğlu'nu öldürmek için silahlı örgüt kurdukları iddia edilen çeteye yönelik operasyon düzenledi. İthalat, ihracat, depolama işleri yapan amca O.T.'nin adamları olduğu öne sürülen H.T., Ü.S., C.A., B.D.. O.T. ve E.C.'yi yakaladı.

Reklam
Reklam

Zanlılardan kalaşnikof tüfek ile biri hayalet silah olarak bilinen iki tabanca, 2 kasatura, çok sayıda mermi ele geçirildi. Çete lideri olarak gözaltına alınan işadamı O.T., bir süre ortaklık yaptıktan sonra anlaşmazlığa düştüğü yeğeni Teoman Timincioğlu'nu öldürtmek için kiralık katil tuttuğu, polisin teknik takibi sonucu sanıkların yakalandığı ortaya çıktı. Teoman Timincioğlu'nun şikayeti üzerine adliyeye sevk edilen 8 sanıktan biri tutuklanmış, diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı sürdüren Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, sanıklar hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, örgüte üye olma, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs, görevi yaptırmamak için direnme. 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 8'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada yeğeni Teoman Timincioğlu'nu öldürtmek için kiralık katil tuttuğu iddia edilen amca O,T., "Aramızda alacak verecek meselesi var. Oğlum T.E.T. dışında diğer sanıkları tanımam. Oğlumun sanıklardan Ü.S. ile ortaklığı vardı. Müşteki de ağabeyimin oğludur ve daha önce de bu şekilde şikayette bulunmuştu. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Diğer sanıklar da, işadamını öldürme konusundaki iddiaları kabul etmemişti. Şikayetçi işadamı Teoman Timincioğlu ifadesinde, "Bu bir çetedir. Telefon görüşmelerimde bunlar mevcuttur. Aylarca Ü.S. ve diğerleri, O.T'nin adına beni soruşturmuştur. Beni aradığını biliyordum. Sanıklardan O.T.'den babamın hatırı için şikayetçi değilim, ancak diğerlerinden şikayetçiyim" dedi.

Yaklaşık bir yıl süren dava sonunda özel yetkili 10.Ağır Ceza Mahkemesi, davanın çete kapsamında olmadığını gerekçe gösterip takipsizlik kararı verdi.

Daha önce İsviçre'de Swiss Fe AG şirketi ile Bern Borsası'na girip, 4 yılda yatırımcıların 23 milyon euro parasını buharlaştırdıkları iddialarıyla gündeme gelen işadamı O.T. ile oğlu T.E.T.'nin de aralarında bulunduğu toplam 8 sanık ile ilgili dosya İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Dün yapılan duruşmaya müşteki işadamı Teoman Timincioğlu, tutuklu sanık H.T., ile tutuksuz sanık T.E.T. ve H.T.'nin yanı sıra sanık avukatları katıldı.

Mahkeme üyeleri, öldürme planı yapılan ve suikast silahları ele geçirilen olayın çete kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek görevsizlik kararı verdi. Her iki mahkeme arasında yaşanan uyuşmazlık yüzünden sanıklar 34 aydır yargılanamıyor. Şimdi her iki mahkeme arasında yaşanan uyuşmazlık konusunda son sözü, yargıtay söyleyecek.

Reklam
Reklam

Amcası ile bir süre birlikte iş yaptıklarını ancak, daha sonra anlaşmazlığa düştüklerini belirten işadamı Teoman Timincioğlu ise, "Ben bu defteri kapatmıştım. Oysa amcam O.T., beni öldürtmek için kiralık katil tutmuş. Polis, tesadüfen çeteyi fark edip teknik takibe almış. Tetikçiler beni öldürmek üzereyken polis sanıkların bulunduğu araçlara baskın yaptı. Yapılan aramalarda çok sayıda suikast silahı ele geçirildi. Yapılan telefon kayıtlarında beni amcamın öldürtmek istediği açıktır. Bu olayın içerisinde amcamın oğlu T.E.T.'de yer almıştır. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Allah'tan başka kimseden korkmuyorum" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: