35 kilo üzümü bir kapsüle sığdırdı, gıda takviyesi sektörüne iddialı girdi

Bıoxcın ve Bıoder ürünleri ile 44 ülkede tüketici ile buluşan Bıota Laboratuvarları, Nutraxın markasıyla gıda...

Bıoxcın ve Bıoder ürünleri ile 44 ülkede tüketici ile buluşan Bıota Laboratuvarları, Nutraxın markasıyla gıda takviyesi alanına da iddialı girdi. Doğal içerikli 15 ayrı ürünle satışa sunulan serinin her bir kapsülü 35 kilogram üzüm ihtiva ediyor.
Bıota Laboratuvarı Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar, Nutraxın markasını basın toplantısı ile kamuoyuna tanıttı. Ürünlerinin hem ülke içinde hem de ülke dışında büyük rağbet gördüğüne işaret eden Dündar, "Eczanelerde satılan 10 şampuandan 7'sinin Bıoxcin, 10 tüy dökücü markasından 9'unun Bioder olduğunu görüyoruz. Dört sene içinde markalarımızı toplam 35 ülkede tanıttık. Bu hakikaten firmamız için önemli bir başarıdır." dedi.
Dündar, Türkiye'de kozmetik sektörünün yüzde 70'inin yabancı firmaların elinde bulunduğundan dert yanarken de şunları ifade etti:
“Yerli bir firma olarak hakikaten bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyoruz. Bunun yerli firmaların lehine dönmesini temenni ediyoruz. Firma olarak sert bir rekabetin görüldüğü şampuan sektöründe üçüncü sıradayız. Tanıtım ve reklamlarımız gayet iyi, artık bitki konusunda uzmanlığımıza ve tecrübemize önem veriyoruz.
Elbette bugün Avrupa’yı, onların ilmi yayınlarını mercek altına alıyoruz. Bunun yanında kendi ülkemizin tarihine ve kaynaklarına da önem veriyoruz. İbn-i Sina'yı, Farabi'yi, Lokman Hekim'i unutmuyor, okumadan geçmiyoruz. Asırlarca Osmanlı sarayına hizmet eden tabipleri ve birikimlerini derinlemesine irdeliyor, inceliyoruz. "
Toplumun bitkisel ürünlere ilgisinin giderek arttığını kaydeden Cihat Dündar, bu eğilimi önemli görüp değerlendirmeye karar verdiklerini vurguladı. Gelinen aşamada Nutraxın markasını tüketiciye sunduklarını dile getiren Bıota Yönetim Kurulu Başkanı, ürün ailesinin eczanelerde önemli bir yer edineceğini iddia etti. Nutraxın’in doğal olduğunu ve her bir kapsülünün 35 kilogram üzüm içerdiğini aktaran Cihat Dündar, “İnsanlar hem sıhhatli hem güzel hem de dinamik olmayı temenni ediyor. Üç kapsülü toplamda 105 kilogram üzüm ihtiva eden ürünlerimiz eminim bu taleplere karşılık verecektir.” ifadelerini kullandı.
Nutraxın markasına büyük talep geleceğine kanaat getiren Dündar, ilk senenin sonunda 640 milyon dolar büyüklüğündeki piyasadan yüzde 2 pay alacaklarını bildirdi. “Gıda takviyesi alanında ikinci senenin sonunda yüzde 5, üçüncü senenin sonunda ise yüzde 10 piyasa payını temel alıyoruz. Hedefimiz 5 senenin sonunda sektörde ilk sırayı almak.” açıklamasında bulundu.
Serinin satışlarından elde edilecek gelirin yüzde 5’ini Bıota Vakfı’na bağışlayacaklarını belirten Cihat Dündar, bu meblağın endemik bitkilerinin korunması için harcanacağını duyurdu.
Toplantıda Nutraxın Marka Müdürü Figen Aksoy ise serinin insan vücuduna faydalarını anlattı. Yüzde 100 doğal olan serinin yapaylık içermediğini savunan Aksoy, ürün gamının selülit uykusuzluğun önüne geçtiğini, cildi genç tuttuğunu öne sürdü.
Nutraxın, 15 ayrı ürünle eczanelerde satışa sunulacak. Bitki tozu yerine bitki özleri (stndardize edilmiş extraktlar) kullanılan ürünlerde gluten, nişasta, laktoz, tuz, yapay tat ve koruyucu bulunmuyor.
I-Mus ürünü bağışıklık sistemini desteklemeye, Dermage ürünü ciltte yaşlanma etkilerini önlemeye, Artroflex ürünü eklem ve kıkırdakları desteklemeye, PWR ürünü yorgunluğu gidermeye, A- Oxı Formula ürünü hücre hasarını engellemeye, Resveratrol ürünü kalp-damar ve cilt sıhhatini desteklemeye, HS Formula ürünü saç dökülmesini önlemeye, Omega-3 ürünü yağ asidinin teminine, Cell Form ürünü selüliti gidermeye, Nature-SL ürünü, strest gidermeye ve iyi bir uykuya, WL 90 60 90 ürünü kilo vermeye, Bromelan ürünü, ödem ve iltihap giderilmesine, Psyllıum Husk Fıber ürünü bağırsak fonksiyonlarını düzenlemeye, Chromium Pıcolinate ürünü, fazla kilo ve kan şekerini dengelemeye, L Carnıtıne ürünü de yağların yakılmasına imkân tanıyor.
AMERİKA BOTANİK KONSEYİ VE BIOTA’DAN ERDOĞAN’A MEKTUP
Türkiye’de yok olmaya yüz tutan bitkilerin korunması için harekete geçen Bıota Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Cihat Dündar ve Amerika Botanik Konseyi Başkanı Mark Blumenthal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup göndererek destek istedi.
“Önceki hafta görülen ters lale hırsızlığı olayında bir kere daha anlaşıldı ki, Türkiye bitkilerine sahip çıkmazsa başkaları gelip sahip çıkmaya çalışıyor.” diyen Dündar sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bitkilerimizin korunması ve ekonomiye armağan edilmesi tüm dünya insanlığına karşı bir vazifedir. Türkiye’nin bitki varlığına sahip çıkılması amacıyla Bıota Vakfı’nı kurduk. Bu alanda daha pek çok proje ortaya koyacağız. Bu konuda Sayın Başbakanımızın bize destek vereceğinden eminiz. Sayın Başbakanımızın da desteğiyle Türkiye’nin zenginliğinin korunması adına önemli adımlar atacağımıza kanaat getiriyoruz.”
“BİTKİ İHRACATI CARİ AÇIK RİSKİNİ AZALTIR”
Endemik bitkilerin, geliştirilip çoğaltılmasının önemli bir mirasın korunmasının yanı sıra ekonomik gelir elde etmek bakımından da önemli olduğuna dikkat çeken Mark Blumenthal, dünyada senelik bitkisel ilaç ticaretinin 800 milyar dolar olduğunu bildirdi. Blumenthal, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Her sene ortalama yüzde 10 büyüyen bu piyasada Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İspanya, İngiltere ve ABD önde gelen ülkeler. Bugün tedavi amacıyla kullanılan bitkisel ürünlerin global satış hacmi yaklaşık 20 milyar dolar. Bu piyasada Avrupa 7,1, Asya 5,2, Kuzey Amerika 4, Japonya 2,2 ve diğer ülkeler 1,5 milyar dolar paya sahip. Bitkilerin ihracatı ve endüstriyel olarak kullanımının ülke ekonomisine katma değeri büyük olacaktır. Cari açık riskini konuştuğunuz bu dönemde, Türkiye bitki örtüsünün korunarak ekonomiye armağanı milyarlarca dolarlık ek bir geliri ülkenize katma değer olarak sunacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz