35. Uluslararası Giresun Aksu Festivali

35. Uluslararası Karadeniz Giresun Aksu Festivali'ne katılan halk dansları toplulukları, Vali Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu ziyaret

35. Uluslararası Karadeniz Giresun Aksu Festivali'ne katılan halk dansları toplulukları, Vali Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu ziyaret etti.

Vali Şahin, Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, Endonezya halk dansları toplulukları ile İzmir Gaziemir Folklor Eğitim Merkezi (GAFEM) halk oyunları ekibini kabulünde, ziyaretten mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu tarz organizasyonların ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini ifade eden Şahin, "Dünya barışı adına değişik ülkelere ziyaretlerde bulunmak, festivallere katılmak çok önemli ve güzel bir olay. Festivale katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Mavi ile yeşilin buluştuğu yerde sizleri ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Şahin, konuk ekiplere çeşitli hediyeler verirken, konuklar da Vali Şahin'e yörelerini tanıtıcı çeşitli hediyeler sundu.

Daha sonra, konuk halk dansları topluluğu üyeleri Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu da ziyaret etti. Aksu, önceki festivallerden daha kalabalık ve coşkulu bir festival programı yaşadıklarını söyledi.

Halk dansları toplulukları üyeleri Başkan Aksu'ya ülkelerini temsil eden çeşitli hediyeler verirken, Başkan Aksu ise konuklara 'Fındık Başımızın Tacı' heykelini ve küçük sepet içinde fındık takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: