35 Yıl Sonra Şans Eseri Buluştular

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 35 yıl önce aynı okuldan mezun olan öğrenciler yıllar sonra tesadüfen bir...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 35 yıl önce aynı okuldan mezun olan öğrenciler yıllar sonra tesadüfen bir araya gelmenin sevincini yaşadı.

Ayvalık'ta uzun yıllar Beden Eğitimi öğretmenliği görevinde bulunan ve ilçede sevilen bir kişilik olarak tanınan emekli öğretmen Nilgün Fuçucu, 1970 ile 1976 yılları arasında İzmir-Karşıyaka Yamanlar Kız Kolejinde birlikte okuduğu arkadaşlarıyla 35 yıl sonra yeniden bir araya gelmenin sevincini yaşıyor.

Ayvalık'ta ikamet eden Fuçucu, geçtiğimiz ay bir dost ziyareti için Manisa'nın Salihli ilçesine giderek, burada adının Nurşen Kırış adlı bir ev hanımıyla tanıştı.

Reklam
Reklam

Sohbet ederken, Kırış'ın da 1976 yılında Karşıyaka Yamanlar Kız Kolejinden mezun olduğunu kaydetmesinin ardından, merak edip Nurşen Kırış'ın evlenmeden önceki soyadını soran emekli öğretmen Nilgün Fuçucu, karşısındakinin tam 35 yıldır görmediği ve aynı okuldan mezun olduktan sonra izini kaybettiği arkadaşlarından birinin olduğunu fark etti.

Hemen sarmaş dolaş olan iki eski dostun sevinç gözyaşları döktüğü belirtilirken, Nurşen Kırış'ın aynı okuldan mezun olduğu birkaç arkadaşıyla sık sık buluştuğu ve kendi aralarında günler düzenlediklerini öğrenen emekli öğretmen Nilgün Fuçucu, Nurşen Kırış'ın yanı sıra; Rezzan Gültekin, Birsen Tatlıdil, Ziynet Karagöz, Güldemet Çiçek, Münice Sobay, Meltem Çiçek adlı arkadaşlarını vakit kaybetmeden Ayvalık'a davet etti.

Yıllardır aradıkları arkadaşları Fuçucu'nun bu teklifine hemen icabet eden arkadaşları önceki gün Ayvalık'a geldi.

Okul hayatında acı tatlı birçok anıların paylaşıldığı buluşmanın ardından eski dostlarına yaşadığı ilçe olan Ayvalık'ı gezdiren emekli öğretmen Nilgün Fuçucu'nun ise sevinci adeta gözlerinden okunuyordu.

Reklam
Reklam

TARİF EDİLEMEYEN BİR MUTLULUK

Yıllar sonra tamamen şans eseri Nurşen Kırış'la karşılaşıp, sonrasında Kırış'ın sayesinde diğer arkadaşlarıyla bir araya gelmenin tarifi imkansız çok büyük bir mutluluk olduğunu kaydeden Fuçucu, "Halen daha rüya görüyormuş gibiyim. Tam 35 yıl sonra çok sevdiğim arkadaşlarımla bir araya gelebilmenin mutluluğu kelimelerle anlatılacak gibi değil. Bizi bundan sonra hiç kimse ayıramaz" diye konuşması eski dostların arasında yeniden duygusal anların yaşanmasına neden olduğu gözlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: