350 vekil öğretmen alınacak

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim sınıf öğretmenliği kadrosuna toplam 350 vekil öğretmen alacak.

Alınan bilgiye göre, 9. derece kadrolardan Diyarbakır il ve ilçe merkezleri dışındaki okullarda görevlendirilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 350 sınıf öğretmeni vekil kadrosu için kontenjan ayrıldığı açıklandı.

Kontenjanlar ise öncelik sırasına göre; sınıf öğretmeni yetiştiren yükseköğretim kurumları, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, diğer fakültelerin öğretmenlik bölümü, diğer fakültelerin öğretmenlik meslek bilgisi derslerini almış çeşitli bölümleri ve diğer fakülteler ile meslek yüksek okulu mezunlarından alınacak.

Reklam
Reklam

Başvuracakların, dilekçeleriyle birlikte 1 adet nüfus cüzdan sureti, diplomanın aslı veya tasdikli örneği, Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınacak sabıka kaydı ve KPSS sonuç belgesinin fotokopisi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekiyor. Başvurular 12-19 Kasım tarihleri arasında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılacak.