36. Uluborlu Kiraz Festivali Coşkuyla Kutlandı

Türkiye'deki en önemli kiraz merkezlerinden Isparta'nın Uluborlu ilçesinde, her yıl geleneksel olarak yapılan Kiraz Festivali...

Türkiye'deki en önemli kiraz merkezlerinden Isparta'nın Uluborlu ilçesinde, her yıl geleneksel olarak yapılan Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin 36.sı büyük coşkuyla gerçekleştirildi.

Uluborlu Er Meydanı'ndaki festivale Isparta Valisi Memduh Oğuz, SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Kaymakam Vedat Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, işadamları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Mehteran gösterisi ile başlayan program, Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi'nin festival konuşması ile devam etti. Geçtiğimiz hafta üreticiler tarafından yapılan kiraz boykotuna değinen Ünverdi, "Ankara'dan döndüğümde kiraz pazarına gittiğimde pazarda yeterli miktarda ürün olmadığını, fiyatların 3-3.50 TL arasında telaffuz edildiğini, ihracatçı firmaların elinde kasa olmadığını gördüm." dedi. İhracatçı firmalar tarafından sistemli bir şekilde ellerinde kasa bulundurmama gibi bir tespitinin olduğunu aktaran Ünverdi, şöyle devam etti: "O gün akşam saatlerinde üreticilerimiz kahvede bir toplantı yaptılar. Ve bu toplantının arkasından kiraz alım merkezine gitti. Uluborlu'nun tarihinde ilk defa üreticilerimiz tarafından kiraz boykotu yapıldı. Ben buradan üreticilerimizin göstermiş olduğu birlik ve beraberliklerini kutluyorum." Kiraz fiyatını belirleme ile ilgili de bilgi veren Ünverdi, ihracatçı firmalar, üretici temsilcisi ve belediye olarak yaptığı görüşmeler sonucunda taban fiyatın 4,50 TL olarak belirlendiğini kaydetti.
SDÜ Rektörü İbicioğlu da kiraz fiyatları konusunda üniversite olarak çalışma yapacaklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Kiraz festivalinde 'En iyi kiraz yetiştiriciliği' yarışmasında birinci Mustafa Çiftçi, ikinci Recai Kiriş ve üçüncü ise Mustafa Ali Karakaya oldu. Festivalde Mustafa Keser ve Yılmaz Morgül konser verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz