39 Odadan, 2 Bin 288 Kişiye Hijyen Eğitimi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı odalar, ekmek üretim ve satışı konusunda hijyenin sağlanması...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı odalar, ekmek üretim ve satışı konusunda hijyenin sağlanması için personeline eğitim hizmeti sağladı. Yetkilendirilen odalardan 39’u eğitimlerini tamamlarken, bugüne kadar 2 bin 288 kişi ekmek konusunda hijyen eğitimi aldı. 51 odanın da eğitimlerini ilerleyen günlerde tamamlaması hedefleniyor.

Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında TOBB ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, TOBB’a bağlı yetkilendirilen odaların eğitim çalışmaları sürüyor. Odaların üyesi fırınlarda ekmek üretim, dağıtım, satışında çalışan ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde ekmek satışı yapan personele genel hijyen eğitimi verilmesi hususunda yetkilendirme talep eden odalar bakanlığa bildirildi. TOBB’tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"Kurumların faaliyetleri içerisinde insan sağlığı, bütün konuların üzerinde, hassasiyet gösterilmesi gereken bir konu. Bu kapsamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yaptığımız protokol çerçevesinde odalarımız ekmekle ilgili hijyen konusunda işin içindeki personele gereken eğitimin verilmesi için takdir edilir bir duyarlılık içerisindedir. İnsan sağlığını bu kadar yakından ilgilendiren bir konuda kamu kurum ve kuruluşlarımızın gösterdiği ilgi gibi, bütün vatandaşlarımızın da meseleye özen ve önemle yaklaşması kaçınılmazdır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üye oda ve borsalarıyla her zaman, toplumsal duyarlılık gerektiren konularda üzerine düşen görevi layıkıyla yapabilmenin gayreti içerisinde olmuştur ve olacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: