“3e Projesi” Türkiye Birincisi Oldu

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenlerinin otistik sınıf öğrencileri için geliştirdikleri 3E (Engelsiz Empatik...

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenlerinin otistik sınıf öğrencileri için geliştirdikleri 3E (Engelsiz Empatik Eğitim) projesi Türkiye birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Microsoft ve Fatih projesi kapsamında Yenilikçi ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen 2012 Yenilikçi Öğretmenler Forumu’nda, Doğtaş’ın sponsor olduğu Biga Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri Şule Yıldızoğlu ve Sema Yonar‘ın otistik sınıf öğrencileri için geliştirdikleri 3E (Engelsiz Empatik Eğitim) projesi Türkiye birincisi oldu.

Reklam
Reklam

Farklı illerden 210 öğretmenin öğrencileriyle birlikte hazırladığı 69 proje içinde işbirliği dalında Türkiye birincisi seçilen 3E projesi hazırlayanlar, ödüllerini Ankara Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen törende Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan’ın elinden aldı. Proje, ekim ayında Fas’ta yapılacak Dünya Yenilikçi Öğretmenler Forumu’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Birinci seçilen 3E projesinin hedefi hakkında bilgi veren öğretmen Şule Yıldızoğlu, “Sağlıklı öğrencilerle engelli öğrenciler arasında empatik açıdan, yakından ve uzaktan eğitimi sağlamak ve engelli öğrencileri okul ortamından uzaklaştırmadan eğitime dahil etmek amacıyla bu projeyi geliştirdik. Bunun için Çiçeklidede Özel İdare İlköğretim Okulu Özel Alt Sınıfı otistik öğrencileriyle Kinect oyun konsolu ve Skype bağlantısı ile derslerin ortak işlenişi sağlandı. Projemizin birincilik ödülüne layık görülmesi bizi çok mutlu etti. Ekim ayında Fas’ta düzenlenecek Dünya Yenilikçi Öğretmenler Forumu’ndan da başarılı bir sonuçla dönmeyi diliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: