3.yöresel Ve Geleneksel Ürünler Fuarı

3.Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı 20-24 Haziran tarihleri arasında Antalya'da yapılacak. Fuarın tanıtım toplantısı...

3.Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı 20-24 Haziran tarihleri arasında Antalya'da yapılacak. Fuarın tanıtım toplantısı Talya Otel'de gerçekleştirildi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde 20-24 Haziran tarihleri arasında Expo Center'da gerçekleştirilecek olan 3.Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nın tanıtım toplantısı Talya Otel'de yapıldı.. Çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığı toplantıda, yörelere özgü ürünler sergilendi.

ATB Başkanı Ali Çandır, yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılması, kırsal kalkınmanın yaratılması, işsizlikle mücadelede ve şehirlerin marka olması adına yöresel ürünleri önemsediklerini söyledi. Yöresel ürünlerin Fransa'da 35 milyar Euro’luk bir işlem hacmi oluşturduğunu belirten Çandır, Fransa'da iki çiftçiden birinin yöresel ürünler ürettiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

10 bin yıllık Anadolu birikimi olan ürünlerin ekonomiye kazandırılması gerektiğini kaydeden Çandır, "Türkiye coğrafyasında 3 binin üzerinde coğrafi işaret alacak ürünümüz var. Fuara ilk başladığımızda 100'e yakın ürün tescilliydi. Yaklaşık 100 başvuru vardı. Şu anda 152 ürün tescilli. 191 başvuru var. Umuyoruz ki bu fuardan sonra daha da artar" dedi.

Antalya'nın 11 milyon turisti ağırladığını, otellere de yöresel ürünlerin girmesi gerektiğini belirten Çandır, "Hemşeri derneklerini de fuarımıza bekliyoruz. 15 dakikada hem tüm Türkiye'yi dolaşmış olacaklar, hem de kendi memleketlerini görecekler" dedi. Çandır ayrıca fuara iki kalkınma ajansının katıldığını, önümüzdeki yıl 26 kalkınma ajansını da fuarda görmek istediklerini ifade etti.

Forum Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül de, turistleri ve Antalya'ya gelen misafirleri Türkiye'nin tatarı ile buluşturacak olan fuara 71 ilden 250'yi aşkın firmanın katıldığını kaydetti. Aygül, fuarı yurtdışına taşımayı amaçladıklarını ve dünyada geleneksel ürünlerin sergilendiği 6 fuara katılmak istediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak ise, fuardaki asıl amacın binlerce yıllık kültürel değerlerin ekonomik değerlere dönüştürülmesini sağlamak olduğunu belirtti. Yöresel ürünlerin alışveriş merkezleri reyonlarına girmesinin zorunlu tutulması gerektiğini belirten Budak, kalkınma ajanslarının en önemli görevinin yörelerindeki geleneksel ürünlerin geliştirilmesi olması gerektiğine dikkat çekti.

Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köken de, bakanlık olarak fuarı yurt dışındaki ateşeliklere bildirdiklerini, şehre gelen turistlerin de fuarı gezmesi için gerekli görüşmeleri yaptıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: