4. Aba Türkiye Ve Dünya Aba Güreşleri Şampiyonası Hatay’da Başlıyor

4. Geleneksel Aba Güreşleri Dünya Kupası karşılaşmaları cumartesi günü Antakya Atatürk Stadyum’unda başlıyor.Cumartesi günü başlayacak...

4. Geleneksel Aba Güreşleri Dünya Kupası karşılaşmaları cumartesi günü Antakya Atatürk Stadyum’unda başlıyor.

Cumartesi günü başlayacak olan 4. Geleneksel Aba Güreşleri Dünya Kupası öncesi katılan ülke sporcularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

20 ülkeden katılan sporculara aba güreşi ve kurallar hakkında bilgi veren Teknik Komite Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek aba güreşinin oldukça bir tarihi olduğunu söyledi.

Teknik Komite Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek yaptığı açıklamada aba güreşinin 15 bin yıllık bir ata sporu olduğunu Japonların ve diğer ülkelerde yapılan giysili sporların atasını olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Öztek açıklamasında, “Aba güreşinin bugün orta Asya ve Türklerin yaşadıkları bölgelerde yapıldığını görüyoruz. Aba güreşinin yerel anlamda Hatay ve Gaziantep yapıldığını bu yerlerden önce Türkiye’ye sonrada dünyaya yaymak istiyoruz. Geleneksel yapısını bozmadan incitmeden bu sporumuzu tüm dünyaya yaymak için buradayız. Almanya’dan Macaristan’dan tutun dünyanın her yerinden 20 ülkeden sporcular aba güreşinin tekniğini öğrenmiş olarak buradalar. Şampiyonayı izlemeye gelenler çekişmeli karşılaşmalar izleyecekler” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: