4. Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı açıldı

4. Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı (JEWEX 2012), İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda...

4. Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı (JEWEX 2012), İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda açıldı. Gençiz Fuarcılık tarafından 3-6 Şubat 2012 arasında düzenlenen fuarda, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren ve hizmet veren 140 firma yer alıyor. Fuar her yıl 400 ton altın ve 300 ton gümüş işlenen Türk kuyum pazarının profesyonellerini biraraya getiriyor. Dört günlük fuarı, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından binlerce ticari alıcının ziyaret etmesi bekleniyor.

Gençiz Fuarcılık’ın İzmir Kuyucular Odası ve İzmir Ticaret Odası başta olmak üzere ülke genelindeki oda ve derneklerin işbirliğiyle düzenlediği fuarda sektör profesyonelleri altın, mücevher, gümüş takılar, değerli ve yarı değerli taşlar, inciler, incili takılar, saatler, makine, alet ve ekipman, kuyumculuk vitrin dekorasyon ve sergileme ürünleriyle güvenlik gereçlerinde son trendleri takip edebiliyor.

Reklam
Reklam

JEWEX 2012'nin geniş katılımlı açılış töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Ana sponsorluğunu Fagold’un yaptığı "Homeros" temalı Mücevher Tasarım Yarışması’nda finale kalan takılar, bir defileyle ilk dega görücüye çıktı. Ünlü isimlerden oluşan jürinin değerlendirmeleriyle üç dalda dereceye giren eserlerin sahipleri ödüllerini aldı. Programda konuşan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, “Türk kuyumculuk endüstrimiz, 1 milyar dolar kadar olan ihracatını 15’e katlamak istiyor. 15 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında, üretim ve pazarlama gücünü ortaya koymasında sinerji kaynağı, kuyumculuk ihtisas fuarları olacak. Kuyumculuk fuarları takviminde dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise ilk organizasyonu JEWEX, sektörün yükselişinde önemli bir dayanak noktası olacağını ispatladı." dedi.

Fuarda “Sektörel Sorunlar”, “İletişebiliyor muyuz?”, “Mücevher Taşlarında Yanlış Bilinenler” konulu seminerler de düzenlenecek. Fuar ilk üç gün 10.00 ile 20.00 saatleri arasında, dördüncü günse 18.00’e kadar ziyaret edilebilecek. Özellikle İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, Adapazarı, Konya, Eskişehir, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illeriyle Yunanistan, Hindistan, ABD, Dubai ve Irak’tan çok sayıda alım heyetinin takip etmesi bekleniyor. Özel koleksiyonlar ve mücevherlerin sergileneceği fuar, İzmir şehir girişlerinden başlanarak özellikle yakın çevresine çıkan yollarda güvenlik önlemleri ve kameralarla korunacak. Ayrıca ziyaretçiler de farklı aşamalardan oluşan güvenlik işlemlerinden geçecek. Kültürpark girişinden başlanarak fuar alanı ana kapıdan itibaren artan özel sistemlerle donatılmış birçok etaptan geçilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz