4. Anfaş Uluslar Arası Şehircilik Ve Teknolojileri Fuarı

Türkiye Belediyeler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği ve ANFAŞ işbirliğinde düzenlenecek olan "4. Uluslararası Antalya Şehircilik...

Türkiye Belediyeler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği ve ANFAŞ işbirliğinde düzenlenecek olan "4. Uluslararası Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı", 17-19 Nisan tarihleri arasında başlıyor.

"4. Uluslararası City Expo Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı" basın toplantısı Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Konyaaltı Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, ANFAŞ Fuar Direktörü Münevver Duran katıldı.

Reklam
Reklam

Fuarla eş zamanlı yapılacak olan Yerel Yönetimler Sempozyumu ile ilgili bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Muhittin Böcek 17-19 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar ve sempozyumun iki bölümden oluştuğunu kaydetti. Şehir fuarlarının ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma süreçlerine, özellikle tanıtım boyu ile turizm gelişmelerine önemli katkı sağladığını söyleyen Başkan Böcek fuar ortamında yapılacak olan sempozyumlarda Türk belediyeciliğinin sorunlarının ele alınacağını, bu yönde görüş ve düşüncelerin paylaşılacağını, kentlerin fiziki ve insani kalkınmasına yönelik olarak yerel yönetim sisteminin geliştirilmesine ve uygulamaya dönük değerlerlerin üretileceğini ifade etti. Başkan Böcek fuara bakanlık temsilcileri, ilgili uzmanlar yanında yerel yönetim birlikleri ve belediyelerin üst düzey temsilcilerinden oluşan 800 civarında yerel yönetim temsilcisinin katılmasını beklediklerini belirtti.

Fuarla ilgili bilgi veren ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık ise yaklaşık 16 bin 500 metrekare alan üzerinde organize edilecek ve 160’ın üzerinde firmanın stant açacağı Afuarı bin 500'ü belediye başkan ve yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, il özel idare genel sekreterleri, valiler, kaymakamlar, olmak üzere yaklaşık 13 bin üzerinde kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Fuarın ana temasının bu yıl ‘ulaştırma’ olarak belirlendiğini kaydeden Çalık, “Belediyeler fuarda ulaştırma ile ilgili projelerini paylaşma imkanı bulacaklar. Ayrıca ulaştırma teknolojileri konusunda katılım gösteren firmalar ürünlerini ve teknolojilerini paylaşacaklardır. ANFAŞ City Expo 2013 Fuarı'na yurtdışından da pek çok belediye başkanı ve üst düzey görevlisinin ziyareti bekleniyor. Fuar için Bulgaristan, Bosna- Hersek, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Özbekistan, Romanya, Makedonya, Moldova, Kosova, Arnavutluk Ticaret müşavirliklerimiz ile irtibata geçildi. Ayrıca İran, Azerbaycan, Kazakistan, Makedonya, Irak, Moldova, Kosova, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan’daki Ticaret ve Sanayi odaları tarafından bölgelerinde belediyelere ekipman satan firmalara fuar duyuruları yapılmıştır” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: