4 bakan selden zarar gören Şemdinli'de

Şemdinli (AA)- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, selin etkilediği Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde incelemelerde bulundu.

Şemdinli Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Milli Eğitim Bakanı Çelik, halkın acısının kendi acıları, kederlerinin kendi kederleri olduğunu belirtti.

Çelik, hükümetin Şemdinli'yi ve Şemdinlileri yüzüstü bırakmayağını, gereken her şeyin yapılacağını belirterek, hükümete güvenilmesini istedi.

Reklam
Reklam

İlçe merkezinde Toplu Konut İdaresi tarafından konut yapılacağını söyleyen Çelik, köylerdekilerin de kendi evlerini yapmak istemeleri durumunda ayni ve nakdi yardımlar yapılacağını belirterek, "Para yardımı da yapılabilir. Malzeme yardımı da yapılabilinir. Köylerdeki evlerin yapımını da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı üstlenecek" dedi.

Çelik, halkın acil meselesinin su problemi olduğunu belirterek, Başbakanın bu yükümlülüğü Devlet Su İşlerine (DSİ) yüklediğini söyledi.

Çelik, DSİ tarafından 3,5 milyon YTL'lik bir ödenek ayrıldığını ve cuma günü ihalenin yapılacağını böylece Şemdinli'nin kalıcı olarak su meselesini çözeceklerini bildirdi.

Geçen yıl 1 Kasımda meydana gelen patlamayla ilgili dükkanları zarar gören vatandaşlara yeni iş yerleri yapılacağını ve TOKİ'nin bu dükkanların yapımı için 5,5 milyon YTL ayırdığını dile getiren Çelik, "Bu paranın 1 milyon YTL'si İl Özel İdaresine geldi. Biz vatandaşımıza hangi sözü vermişsek, bu sözün arkasındayız" diye konuştu.
Mağdur vatandaşlara gereken yardımların yapılmaya devam edildiğini aktaran Çelik, ilçede okulların 9 Kasımdan itibaren normal şekilde eğitime devam edeceğini de kaydetti.

Reklam
Reklam