4-C’liler Başbakan’dan kadro bekliyor

Nevşehir’de 4-C kapsamında çalışan kamu personeli içerisinde bulundukları durumu anlatan dilekçelerini posta yoluyla Başbakan Recep...

Nevşehir’de 4-C kapsamında çalışan kamu personeli içerisinde bulundukları durumu anlatan dilekçelerini posta yoluyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi. Çalışanlar, Başbakan’dan kadro sözü almak istiyor.
İlk etapta toplanan 100 adet dilekçenin gönderilmesi dolayısıyla Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı hizmet binasında düzenlenen törende konuşan Başkan Mustafa Uğur, 4-C’li sözleşmelilerin kadroya geçirilerek mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.
4-C kapsamında çalışan personelin zor şartlar altında çalışmalarına karşın kadrolu devlet memurlarının sahip olduğu bir çok haktan mahrum olduğunu kaydeden Uğur, "Yaklaşık son üç yıldır içinde bulundukları durumları anlatmak için çalmadık kapı bırakmayan, seslerini duyurmak için yasal her eylemi gerçekleştiren bu kesime kısmi bir iyileştirme getirilse de yaşanan tramvaya çare olmamış, bu kesimin istediği haklar verilmemiş ve verilmek istenmemektedir. En son geçen yıl varılan mutabakatla tüm çalışanlara ödenen aile yardımı bu kesime verilmeyerek ayrıcalık yapılmıştır. Hatırlanacağı gibi 2010 yılında yapılan toplu görüşmelerde tüm kamu çalışanlarına aile yardımı verilmesi konusunda hükümetle memur sendikaları anlaşmıştı. 2011 yılı başında çıkarılan kanunla sözleşmeli personelin aile yardımından faydalanması sağlanmış yalnızca 4-C’li personel, bu uygulamanın dışında tutulmuştur. 2011 yılında sözleşmeli olarak çalışanlar kadroya geçirilirken, bu kesim yine devre dışı bırakılmıştır. Devlet memurluğu ile ilişkilendirilen ancak sembolik de olsa artışlardan bu kesimi yararlandırmamak, bir kesime kadro verirken diğer kesimi görmezden gelmek doğru değildir." diye konuştu.
Uğur, ilk etapta 100 adet dilekçenin mağdurlar tarafından doldurularak, posta paraları olmadığı için sendika tarafından kendileri adına gönderileceğini açıkladı. Uğur, "Özelleştirme mağdurları şimdiye kadar çok bedel ödemiş olup, Hükümetten ve devletimizden Sosyal devlet görevini kendilerine de işletilmesini beklemektedir. Sayın Başbakanın iki dudağı arasından söyleyeceği kadroya aldık sözü sözleşmeli öğretmenlerden sonra ikinci bayram kabul edilecektir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz