4-C'lilerin "aile Yardımı" Alamadığı Iddiası

Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Savaş Ülkü, 4-C kapsamında çalışanların "aile yardımı" alamadığını iddia etti.

Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Savaş Ülkü, 4-C kapsamında çalışanların "aile yardımı" alamadığını iddia etti.

Ülkü, yaptığı açıklamada, 4-C'lilerin kadrolu istihdamının sağlanması ve bütün mağduriyetlerinin giderilmesi için çaba göstereceklerini belirtti.

Kapatılan Bitlis Tekel Sigara Fabrikası işçilerinin, 4-C statüsüyle güvencesiz bir şekilde kamuda istihdam edildiğini savunan Ülkü, işçilerin, başta özlük hakları olmak üzere, ekonomik haklarının gasp edildiğini ve güvencesiz çalışmaya mahkum edildiğini öne sürdü.

Reklam
Reklam

Ülkü, şunları kaydetti:

"İşçiler, tüm bu mağduriyetler yetmezmiş gibi, aile yardımından da mahrum bırakıldı. Aile yardımından faydalanmaları için bakanlık nezdinde birçok girişim ve çabamız olduysa da sonuç alamadık. Eğitim Sen olarak 4-C'li çalışanların, aile yardımını alması için tüm yurtta davalar açtık. En son İzmir'de SES şubesi açtığı davayı kazandı. İzmir'den istediğimiz emsal karar elimize geçti. Hazırladığımız dilekçeler yoluyla, bu emsal kararı gösterip 4-C'lilerin aile yardımından faydalanmalarını talep edeceğiz. Sonuç alamazsak, Bitlis Eğitim-Sen Şubesi olarak dava açıp, aile yardımından bütün üyelerimizin faydalanmasını sağlayacağız."

Muhabir: Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: