4 Çocuk Annesi Mermer Ustası

Burhaniye ilçesinde eşini 6 ay önce kanserden kaybeden 4 çocuk annesi 48 yaşındaki Sezin Ayaşoğlu, işin başına geçtiği atölyede mermer

Burhaniye ilçesinde eşini 6 ay önce kanserden kaybeden 4 çocuk annesi 48 yaşındaki Sezin Ayaşoğlu, işin başına geçtiği atölyede mermer ustası oldu.

Küçük Sanayi Sitesi'ndeki işletmesinde, mermerleri kesen, şekil veren ve titizlikle yaptığı ince işçilikle dikkat çeken Ayaşoğlu, atölyeye ürün almaya ya da siparişe gelen müşterileri şaşırtıyor.

Ayaşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyede uzun yıllar eşine küçük çaplı desteklerde bulunarak işi az da olsa öğrendiğini söyledi. 4 çocuk annesi olduğunu belirten Ayaşoğlu, eşinin, yakalandığı kansere yenik düşmesi üzerine zorunlu şekilde işin başına geçtiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Birçok kişiye göre zor olan mermerciliği yürütmeye çalıştığını, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak için mücadele verdiğini dile getiren Ayaşoğlu, "6 ay önce işin başına geçtiğimde endişeye kapıldım. Sonuçta zor ve güç isteyen bir iş. Tek başına da yapılamıyor. 27 yaşındaki oğlum, işlerde yardım ediyor. Oğlum, bana yardımcı olmak için üniversite öğrenimini dondurmak zorunda kaldı. Allah'a şükür onun yardımıyla işi götürmeye çalışıyoruz" dedi.

Dükkana gelen müşterilerinin bayan bir mermer ustası gördüklerinde şaşırdıklarını dile getiren Ayaşoğlu, "Ağırlıklı olarak mutfak işi yapıyorum. Mutfak tezgahımın evde nasıl şık, düzgün bir şey olmasını istiyorsam, buradaki işimi de o özenle yapıyorum. Çalışırken ince işçiliği titizlikle yapıyorum. Yaptıklarım beğeni topluyor, müşteriler memnun. İşim ağır bir iş ama zorlanmıyorum, hatta severek yapıyorum" diye konuştu.

Atölyede annesinin en büyük yardımcısı Berk Ayaşoğlu da bir kadının mermer, granit işi yapmasının takdire şayan olduğunu belirterek, "Diğer benzer meslek guruplarındaki atölyeciler de annemin nasıl bu şekilde çalışabildiğini merak ediyorlar. Kendileri bir çok makineyi kullanamayan atölyecilerin annemin yaptığı işe hayranlıkla bakması aslında bizim de hoşumuza gidiyor" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz