4. Empati Günleri Halkla Buluştu

Tepebaşı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi Avrupa Öğrencileri Forumu Kulübü (AEGEE-Eskişehir) tarafından bu yıl dördüncüsünü düzenlenen...

Tepebaşı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi Avrupa Öğrencileri Forumu Kulübü (AEGEE-Eskişehir) tarafından bu yıl dördüncüsünü düzenlenen Empati Günleri ile halkla buluştu.

Tepebaşı Belediyesi ve AEGEE-Eskişehir (Avrupa Öğrencileri Formu Kulubü), "Görme engeline sahip bir birey evinde-günlük hayatında ne yaşar, nasıl hareket eder, neler hisseder" sorularından yola çıkarak düzenlenen etkinlikte, katılımcılar, empati odasına dönüştürülen ve tamamen karartılan bir odada görme engellinin yaşadığı zorlukları birebir yaşadılar. Görme engellilerin yaşadığı zorlukların anlaşılabilmesi amacıyla oluşturulan Empati odasında vatandaşlar 5'er dakikalığına karanlık odaya alınıyor ve kendilerine verilen görevleri gerçekleştirmeleri isteniyor.

Reklam
Reklam

Günlük hayatta görme engellilerin sıkça karşılaştığı sorunlardan yola çıkarak oluşturulan organizasyon iki gün sürdü.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştiren Empati Günleri yurtdışına da açılarak geçtiğimiz aylarda, Malta’da “Empati Günleri“ projesi European Boards’ Meeting Valletta’13'da düzenlendi.

Anadolu Üniversitesi Avrupa Öğrencileri Forumu Kulübü öğrencileri, tüm organizasyonda kendilerine destek olan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a teşekkür ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: