4 Eylül Barajı'ndan ikinci kez su tahliye edilecek

Sivas'ın içme suyunu sağlayan 4 Eylül Barajı'ndan ikinci kez su tahliye edilecek. Sivas Belediyesi Sibeski...

Sivas'ın içme suyunu sağlayan 4 Eylül Barajı'ndan ikinci kez su tahliye edilecek. Sivas Belediyesi Sibeski Müdürlüğü su tahliyeleri ile ilgili duyuru yaptı.

Sivas Belediyesi Sibeski Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda, "Sivas Belediyesi Sibeski Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Sivas’ın su ihtiyacını karşılayan 4 Eylül baraj havzasına, son günlerde düşen yoğun kar yağışı nedeniyle baraj su seviyelerinde ani yükselmelerin meydana geldiği görülmüştür. Baraj depolama kapasiteleri üzerindeki suların, can ve mal kayıplarına yol açmadan güvenli ve kontrollü bir şekilde tahliyeleri zorunlu olacaktır. Bu nedenle, baraj işletme programı çerçevesinde, 4 Eylül Barajının son 5 yıllık verileri de kontrol edilerek ve 2012 Şubat ayındaki kar gözlem sonuçları da dikkate alınarak 4 Eylül Barajının dolu savağının kontrolsüz çalışmaması için dip savaktan 27.02.2012 tarihinden itibaren (Sabah 08.00'de) ikinci kez su tahliye çalışmalarına başlanacak." denildi.

Reklam
Reklam

Sivas Belediyesi Sibeski Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile zorunlu ve kontrollü olarak yapılacak tahliye işlemleri esnasında; can ve mal kaybının önlenmesi açısından özellikle baraj havzasına yakın yerleşim birimleri olan Çayyolu Mahallesi, Orhangazi Mahallesi, Abdulvahabigazi Mahallesi, Dedebalı Mahallesi, Gülyurt Mahallesi, Demircilerardı Mahallesi (Eski), Mısmılırmak Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Kardeşler Mahallesi, Kılavuz Mahallesi (Yeni Sanayi), Yiğitler Mahallesi, Pulur Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Kızılırmak Mahallesi (Küme Evler)’de oturan vatandaşların yanı sıra suyun Kızılırmak’a kadar geçtiği alanlardaki vatandaşların hassas ve dikkatli olmaları istendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz