4 Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği Cem Vakfı’nda kurban kesti

Sivas 4 Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği, Sivas Cem Vakfı Sivas Şubesi Ali Baba Cem...

Sivas 4 Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği, Sivas Cem Vakfı Sivas Şubesi Ali Baba Cem Evi’nde kurban kesti. Bayramların birlik, beraberlik ve dayanışma anlamı taşıdığına dikkat çeken dernek ve vakıf yetkilileri, bu birliği pekiştirmek için bayramı bir arada kutladıklarını ifade etti.
Ali Baba Cem Evi dedelerinden Hasan Özer, bayram vesilesiyle tüm canların Kurban Bayramı’nı kutladığını ve Yüce Allah’tan memleketin tüm canların nice güzel bayramlara ulaşmasını diledi.
Bayram kutlarken sevinçlerin yanında üzüntüyü de bir arada yaşadıklarını ifade eden Özer, “Bayramlar sevinçlerin, sevgilerin paylaşarak çoğaldığı, acıların ise paylaşarak azaldığı bir gündür. Memleketimizde şu anda deprem felaketi bir yandan, bir yandan şehitlerimizin olmasında dolayı çok hüzünlüyüz acımız büyüktür. Bu depremde hayatını kaybeden şehitlerimiz hayatını kaybeden tüm canlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum bayramlar insanların birlik ve beraberliğini sağlaması açısından bir vesiledir. Yüce Allah da buyurmuştur ki; ‘Beni aramak için bir vesile arayın’ der onun için vesile olarak tüm canlarımızın Kurban Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum.” dedi.
Sivas 4 Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Elvan Cantemur da bu bayramı Cem Vakfı’nda vakıf yöneticileriyle bir arada geçirmek istediklerini ve bu kapsamda kurbanlarını Cem Evi’nde kestiklerini söyledi.
Bayramların özel günler olduğuna dikkat çeken Cantemur, “Bayramlarda dedemizin de izah ettiği gibi ‘sevinçler paylaştıkça çoğalır’ babından yola çıkarak kardeşliğin, birlik beraberliğin en güzel göstergesi olan bir bayram gününde kardeş vakfımızla bir arada hem dini vecibemizi yerine getirmek hem de kardeşliğimizi göstermek, paylaşmak, sevincimizi paylaşmak üzere buradayız. Bunun için mutluyuz, bizi kabul ettikleri için de ben Cem Vakfı yöneticilerine burada teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle de herkesin bayramını kutluyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Cem Evi’ne getirilen kurbanlık boğa, tekbirler getirilip dualar edilerek kasap tarafından Cem Evi bahçesinde kesildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz