4 İlde Hayali İhracat Operasyonu: 50 Gözaltı

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen "hayali ihracat" operasyonunda 50 kişi gözaltına alındı. İstanbul, Ankara, Bursa...

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen "hayali ihracat" operasyonunda 50 kişi gözaltına alındı. İstanbul, Ankara, Bursa ve Tekirdağ'da gözaltına alınan şüphelilerin 30 milyon TL tutarında haksız kazanç elde etmek istedikleri ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri hayali ihracat yapan bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Tamamlanan tespitlerin ardından operaspon için harekete geçen ekipler, İstanbul, Ankara, Bursa ve Tekirdağ'da bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Toplam 84 ayrı ev ve işyerinde arama başlatan ekipler 50 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan soruşturmaya SGK, BBDK, vergi ve gümrük müfettişleri de teknik destek verdi.

Reklam
Reklam

Şebekenin yaklaşık 30 milyon TL teşvik ve KDV iadesi almaya çalıştığı tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin polisteki sorgusu sürerken, gözaltı sayısının artabilebiceği ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: