4. İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği Sempozyumu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Türkiye'nin son yıllarda hızla demoratikleştiğini ve büyüdüğünü söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Türkiye'nin son yıllarda hızla demoratikleştiğini ve büyüdüğünü söyledi. Etyemez, Dedeman Otelde İnşaat Mühendisleri Odası'nın düzenlediği 4. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu'nda, Türkiye'nin dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen, dikkat çekici ekonomik performans sergilediğini belirtti. Ekonomik büyümenin yanında, çok önemli demokratikleşme açılımlarının da hayata geçirildiğini aktaran Etyemez, "Türkiyemiz son yıllarda hızla demokratikleşmekte ve büyümektedir. Hükümetimizin yürüttüğü politikalar neticesinde ülkemiz OECD, G-20 ve Avrupa Birliği ülkeleri arasında en fazla büyüme oranı kaydeden ülkelerin içindedir" diye konuştu. Etyemez, hükümetin ekonomi politikalarının başarılı olduğuna vurgu yaparak, işsizliğin yüzde 8'e gerilediğini ve bu rakamın son yılların en düşük seviyesi olduğunu dile getirdi. Ekonomi ve istihdamdaki kazanımların yanı sıra, bir zamanlar sadece hayal olan projelerin de tek tek hayata geçirildiğini aktaran Etyemez, şunları kaydetti: "İstanbul'un 150 yıllık rüyası olan İstanbul Boğazı'nı denizaltından geçen 'Marmaray' adlı raylı tüp geçidin açılışını yaptık. Benzer şekilde, 3. Köprü, 3. Havalimanı, Kanalİstanbul, duble yollar ve hızlı tren hatları gibi Türkiyemizin dört bir yanında devam eden çalışmalar da son hızla devam etmektedir. Bu büyük projelerin ve ekonomideki başarılarımızın arkasında, 11 yıldır süregelen siyasi istikrar, sıkı bir şekilde uyguladığımız mali disiplin, büyük kamu yatırımlarımız ve sosyal devlet olma bilinciyle hareket etmemiz yatmaktadır. Sürdürülebilir sosyal uyum, ancak çalışma barışının sağlandığı, çalışanların sağlık ve güvenliğinin korunduğu, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi, bunları tamamlayan sosyal yardımlar ve hizmetlerle mümkündür. Bu doğrultuda, hükümetimizin son dönemde ortaya koyduğu önemli icraatlarından olan, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun, Bakanlığımız tarafından hayata geçirilmesinden ve uygulamaya konmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum." Programa, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz