4. Kariyer Günleri

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Mesleki Eğitim Bilgi Merkezi (MESBİL) tarafından 4. Mesleki Rehberlik...

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Mesleki Eğitim Bilgi Merkezi (MESBİL) tarafından 4. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri düzenlendi.

Kariyer Günleri'ne İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen ve Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün katıldı. Eski Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, "Ortaöğretime geçişte ilgi ve yeteneklere göre yönlendirmeler önem arz etmektedir. Bu bakımdan tanıtım ve yönlendirme alanında en etkin olarak değerlendirdiğimiz kariyer günlerinin öğrencilerimiz için gerçekten büyük bir anlam ifade edeceğini düşündüğümüzden bunların yapılmasını gerekli görüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, "Gazeteci- yazar olmayı çok istiyordum, ama matematikçi oldum. Melekbaba'da bir gecekonduda doğdum. Babam sürekli oğlum çalış derdi ama ne çalışacağımı söylemezdi, sadece ders çalış derdi. Edebiyat okumayı istiyordum ama matematik okudum. Çevremdeki insanların isimlerini kullanarak onları birer roman kahramanı yapardım. Şiirler yazardım" dedi.

Emniyet Müdürü Mustafa Aygün'ün ise, "Denizli'de doğdum. Babam esnaftır. Benim babamda bana sürekli çalış derdi ama ders değil tarlada çalış derdi. Küçük yaşlarda tütün ektiğimiz tarlalarımızda çalışırdım. Okullar açıldığı zaman ise çok sevinirdim. Çünkü tarlada çalışmayıp, okula gideceğim için. Okuma ve yazmayı gaz lambası ışığında öğrendim. Benim için okumanın bir kurtuluş olduğu kesindi. Çünkü tarlada çalışmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Doktora ve yüksek lisans yapmak istemişimdir ama yapamadım, bunun üzüntüsü hala içimdedir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: