4 Kişiye Umut Olan Küçük Ahmet, Toprağa Verildi

Ordu'da beyin ölümü gerçekleşen ve ailesinin organlarını bağışladığı 9 yaşındaki Ahmet Ali Karaevli, Korgan ilçesine bağlı Yenipınar köyünde toprağa verildi.

Ordu'da beyin ölümü gerçekleşen ve ailesinin organlarını bağışladığı 9 yaşındaki Ahmet Ali Karaevli, Korgan ilçesine bağlı Yenipınar köyünde toprağa verildi.

Yenipınar köyündeki evine getirilen Ahmet Ali'nin cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Küçük Ahmet'in babası Mustafa Karaevli, organ bağışı yapılan kişilerin isimlerinin kendilerine verilmesini istedi.

Baba Karaevli, "Benim oğlum ölmedi, benim oğlum Samsunda, Trabzonda, İstanbul'da 4 farklı bedende yaşadığı için gururluyum. Bütün aileleri organ bağışına davet ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

-Organları 4 kişiye umut olmuştu-

Dün, Ordu'nun Korgan ilçesine bağlı Yenipınar köyünde evinin bahçesinde oynarken boynuna ip dolanan ve kaldırıldığı hastanede 7 günlük yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşen 9 yaşındaki Ahmet Ali'nin organları, doktorların iknasıyla ailesi tarafından bağışlanmış, küçük Ahmet'in kalbi İstanbul'daki Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, karaciğeri İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne, böbreğinin bir tanesi Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'ne ve diğer böbreği ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderilerek 4 faklı kişiye hayat verileceği bildirilmişti.

Muhabir: Sefa Eyi / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: