4. teröristin yakalandığı iddia edildi

ABD Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırıda olay yerinden kaçan Kürşat Ali Anlı'nın yakalandığı iddia edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Teröristlerin aracı bulundu!

Çatışmada ölen teröristlerden Erkan Kargın'ın ise 2006 yılında İran üzerinden Afganistan'a gittiği ve orada 8 ay boyunca askeri ve siyasi eğitim aldıktan sonra yurda döndüğü tespit edildi. ABD Başkonsolosluğu önünde gerçekleşen çatışmanın ardından aracıyla son anda kaçan ve bir türlü ele geçirilemeyen teröristin kimliği belirlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şimdi adı Kürşat Ali Anlı olan teröristin izini sürüyor.

Reklam
Reklam

Teröristlerin aracı bulundu!

Derinleştirilen soruşturma kapsamında ise gözaltı sayısı 6'ya yükseldi. Polis tarafından gözaltına alınan 4 kişinin isimleri de belli oldu. Son operasyonlarda; Atilla Çınar, kardeşi Erdal Çınar, Ömer Öztayan ve Reşat Anlı ile birlikte henüz isimleri öğrenilemeyen 2 kişi gözaltına alındı. Atilla Çınar ile kardeşi Erdal Çınar'ın çatışmada öldürülen teröristlerden Bülent Çınar'ın ağabeyleri olduğu bildirildi.

Teröristlerin aracı bulundu!

ERKAN KANGI 'AFGANİ'LERDEN EĞİTİM ALMIŞ

Çatışmada hayatını kaybeden teröristlerden Erkan Kargın'ın 2006 yılında İran üzerinden Afganistan'a geçtiği ve burada askeri ve siyasi eğitim aldıktan sonra yurda döndüğü belirlendi. El Kaide örgütü içerisinde 'Afgani' olarak bilinen teröristlerden eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye dönüş yapan Kargın'ın eylemi İstanbul'da planladığı belirlendi. El Kaide terör örgütünün Türkiye yapılanmasında hücre yapılanmasına giden bu kişilerin Selefiler grubundan oldukları iddia edildi. Öte yandan Kargın'ın üzerinde yapılan aramalarda cihat içerikli örgütsel dokümanların ele geçirildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Teröristlerin aracı bulundu!

ZANLILAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Olaylarla ilgili gözaltına alınan 2 kişi, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına getirildi.

Teröristlerin aracı bulundu!

OPERASYONLAR GECE DE DEVAM ETTİ

İstanbul polisi, ABD Konsolosluğu'na düzenlenen saldırının ardından operasyonlarını artırdı. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, saldırının faillerinin de yaşadığı Küçükçekmece Şahintepesi Mahallesi'nde farklı adreslere operasyon yaptı.

Teröristlerin aracı bulundu!

Akdoğan Sokak'ta bir gecekonduda arama yapan polis, 1 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınanların sayısı ile ilgili bilgi verilmedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 00.30 sıralarında Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden hareket ederek, ABD Konsoslosluğu'na saldırı düzenleyen faillerin yaşadığı Küçükçekmece Şahintepesi Mahallesi'ne gitti. Burada, önceden tespit edilen farklı adreslere baskın yapan polis, Akdoğan Sokak üzerinde bulunan bir gecekonduda arama yaptı.

Teröristlerin aracı bulundu!Bu adreste, bazı belgelere el konurken, 1 kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahsın kimliği açıklanmadı. Zanlı baskın yapılan adreseten alınarak Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi. Baskın yapılan diğer adreslerde gözaltına alınanlarla ilgili bilgi verilmedi. Operasyonların Şahintepesi Mahallesi ile sınırlı kalmadığı, İstanbul'un çeşitli yerlerinde gece boyunca sürdüğü tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam