4 Ülke Öğretmenleri Nevşehir Belediyesi’nde

Acıgöl ilçesine bağlı Karacaören köyündeki Cumhuriyet Ortaokulu tarafından Ulusal Ajans tarafından sağlanan Comenius uygulaması...

Acıgöl ilçesine bağlı Karacaören köyündeki Cumhuriyet Ortaokulu tarafından Ulusal Ajans tarafından sağlanan Comenius uygulaması gereğince hazırlanan “Evde Pratik Kimya” konulu projenin final toplantısı için Nevşehir’e gelen 4 ülkenin öğretmenleri, Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Karacaören köyü Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Ramazan Yeşil başkanlığında Belediye Meclis toplantı salonunda Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya tarafından karşılanan Güney Kıbrıs Cumhuriyeti, Yunanistan, İtalya ve Polonya’dan 18 öğretmene, Kapadokya bölgesinin tarihi , doğal ve kültürel değerlerine ilişkin bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, dünyanın incisi olarak da bilinen Kapadokya bölgesinin tarihi seyrinde 8 i köklü olmak üzere 20 farklı medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtti. Özellikle Hristiyanlık açısından dünyada vazgeçilmez mekanlardan biri konumundaki bölgeyi her yıl 2.5 milyonu aşkın turistin ziyaret ettiğini dile getiren Kaya, turizm gönüllüleri olarak da değerlendirdikleri yurt dışından bölgeyi ziyaret eden yabancı dostları kanalıyla ziyaretçi sayısının her geçen dönem daha da artacağına inandıklarını vurguladı.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, daha sonra ziyaretçilere günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: