4. Uluslararası Arapça Bilgi Ve Etkinlik Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce Aydın'da, imam hatip liseleri arasında düzenlenen 4. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nda,

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce Aydın'da, imam hatip liseleri arasında düzenlenen 4. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nda, Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi, Arapça ve hitabet dallarında bölge birincisi oldu.

Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Denizli, Burdur, Isparta, İzmir, Manisa, Muğla, Kütahya ve Uşak'ın imam hatip liselerinin birincileri, 4. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nda bölge birincisi olabilmek için yarıştı. Yarışmada, Afyonkarahisarlı öğrenciler, bölge birincisi oldu.

Reklam
Reklam

Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Selvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun, uzun süre sonra bir bölge yarışmasından başarıyla döndüğünü, bunun da mutluluk verici olduğunu söyledi. Başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Selvi, "Okulumuzdaki öğretmen ve öğrencilerimiz arasında güzel bir birliktelik var. Bu da başarı getiriyor. Başarılarımızı, Konya'da gerçekleştirilecek finalde de devam ettireceğimize inanıyorum" dedi.

Aydın'da düzenlenen 4. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nın Arapça dalında Rumeysa Akar, Hüsna Aksoy, Rahime Savaş, ve Velit Basati'nin, hitabet dalında ise Cavit Hondi'nin birinci olduğu belirtildi.

Şiir dalında ise Bolvadin İmam Hatip Lisesi'nin birincilik elde ettiği kaydedildi.

Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nın Türkiye finalinin 17-18 Mayıs'ta Konya'da düzenleneceği bildirildi.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz