4. Uluslararası Koro Festivali -5 ülkenin korolarının katıldığı festivalin açılış seremonisi gerçekleştirildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aktif Felsefe Kültür Derneği işbirliğiyle düzenlenen 4. Uluslararası Koro Festivali'nin açılış seremonisi yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aktif Felsefe Kültür Derneği işbirliğiyle düzenlenen 4. Uluslararası Koro Festivali'nin açılış seremonisi yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen seremonide konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, festivali dördüncü kez düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Festivali her geçen yıl daha fazla büyüttüklerini ifade eden Akyürek, 2016 yılında Dünya Korolar Yarışması'nı Antalya'da gerçekleştirmek için çalışma başlattıklarını dile getirdi. Akyürek, Antalya Tanıtım AŞ ile bu hayali gerçekleştirmek için büyük çaba göstereceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Akyürek, belediye olarak da son yıllarda çok sesli koro ve çocuk korolarına büyük önem verdiklerini de sözlerine ekledi.

Aktif Felsefe Kültür Derneği Antalya Şubesi Başkanı Ayşen Doğan ise festivalin dördüncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Doğan, "Daha güzel bir dünya için birlikte söyleyelim" diye konuştu.

Türkiye'nin yanı sıra Polonya, Romanya, Bulgaristan ve Slovenya'dan 11 koronun katıldığı ve 4 gün sürecek festivalin ilk gününde Şef Nikolay Merdzhanov yönetiminde Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Korosu sahne aldı.

Seremonide festivale katılan korolar da ikişer eser seslendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: