"4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu"-Yazıcıoğlu Anısına Düzenlenen Bisiklet Turu Kapsamında80 Kilometrelik Hafik Yol Yarışı Yapıldı(Fotoğraflı

Sivas'ta merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen "4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu"nun ikinci etabında 80 kilometrelik parkurda yol yarışı yapıldı.

Sivas'ta merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen "4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu"nun ikinci etabında 80 kilometrelik parkurda yol yarışı yapıldı.

Sivas Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun işbirliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sivas Valiliği, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen bisiklet turunun ikinci etabı, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde start aldı.

Reklam
Reklam

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok'un verdiği starla başlayan 80 kilometrelik Hafik yol yarışı, İnönü Bulvarı-Dört İşletme Kavşağı-Kayseri Caddesi-Çevre Yolu ve Hafik ilçesi arasında yapıldı.

Yarışta, Kocaeli Brisaspor'dan Sefa Bülbül birinci, Çorum Belediyespor'dan Mehmet Feyzullah Doğrusöz ikinci, Konya Özel İdarespor'dan Sedat Koç üçüncü oldu.

Etap sonunda sarı mayoyu (lider) Kocaeli Brisaspor'dan Muhammed Ali Özçelik, mavi mayoyu (en iyi sprinter) Konya Özel İdarespor'dan Vedat Koç, kırmızı mayoyu (en iyi tırmanıcı) ise Sivas 4 Eylül Belediyespor'dan Cebrail Şeker aldı.

Yarışlarda dereceye giren sporcuların madalyalarını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç verdi.

Bisiklet turunun 3. etabında yarın Çayboyu kriteryum yarışı ile halk yarışı yapılacak.

Belediye Başkan Vekili Demirok, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına yapılan bisiklet yarışlarının Türkiye'nin en büyük organizasyonlarından biri olduğunu belirterek, bu yarışların kente her konuda önemli katkıları bulunduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Demirok, önümüzdeki yıllarda güçlü sponsorlar bulmaları halinde yarışlara daha fazla katılımın sağlanacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Emine Konuk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: