4. Yargı Paketi Meclis'te

Bakanlar Kurulu'nda kabul edilen ve kamuoyunda 4. yargı paketi olarak bilinen kanun tasarısı Meclis Başkanlığı'na...

Bakanlar Kurulu'nda kabul edilen ve kamuoyunda 4. yargı paketi olarak bilinen kanun tasarısı Meclis Başkanlığı'na gönderildi.

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanarak Bakanlar Kurulu'na sunulan ve Bakanlar Kurulu'nda kabul edilen İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

21 maddeden oluşan tasarı, insan haklarına saygı ve bu konuda ortaya çıkan aksaklıkları iç hukukta çözüme bağlamanın gereğinin yerine getirilebilmesini ve Türkiye'nin AİHM önündeki davalar açısından görünümünün daha iyi bir noktaya taşınabilmesini amaçlıyor. Tasarı ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) tarafından koruma altına alınan hakların ihlaline sebebiyet verebilen çeşitli kanunlardaki hükümlerde değişiklik öngörülüyor. Tasarı ile Türkiye'nin AİHM kararları açısından görünümünün daha iyi bir noktaya taşınabilmesi de amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: