4 yaşındaki çocuk yanarak öldü

Esenler'de 5 katlı apartmanda çıkan yangın, aile dramına neden oldu.

Esenler'de 5 katlı apartmanda çıkan yangın, aile dramına neden oldu. Yangının çıktığı dairede oturan Toka çifti, 7 aylık bebeklerini kurtarırken, 4 yaşındaki kızları Melisa'yı yoğun duman nedeniyle kurtaramadı.

Yangın, Esenler Tuna Mahallesi 698. Sokak'ta bulunan 5 katlı bir apartmanda saat 06:00 sıralarında meydana geldi. Apartmanın çatı katındaki dairede elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Dairede çıkan yangın nedeniyle ev sakinleri Mehmet Toka ve eşi Bedia Toka, 7 aylık bebeklerini yangından kurtarırken, 4 yaşındaki Melisa Nur Toka’yı yoğun duman ve alevler nedeniyle kurtaramadı. Anne ve babası tarafından daireden çıkartılan 7 aylık Veysel ambulansta tedavi altına alınırken, 4 yaşındaki ablası Melisa için ise artık çok geçti. Alevleri bastırarak daireye giren itfaiye erleri Melisa'nın cansız bedeniyle karşılaştı. Melisa'nın ölümü aile ve mahalle sakinlerini gözyaşlarına boğdu.

Reklam
Reklam

4 yaşındaki çocuk yanarak can verdi | www.mynet.com/video

Olay yerine gelerek küçük kızın hayatını kaybettiğini öğrenen aile fertleri sinir krizleri geçirdi. 7 aylık bebeğini daireden çıkartan ancak 4 yaşndaki kızını kurtaramayan acılı anne Bedia Toka, itfaiyenin geç geldiğini iddia ederek 'Yangın klimadan çıktı. Her tarafı duman kapladı. İtfaiye geç geldi. Kızım yandı' şeklinde konuştu. Yangını söndüren itfaiye ekiplerine geç geldiklerini iddia ederek tepki gösteren mahalle sakinleri de 'Çok geç geldiler. Ekipman var ancak uygulama yok. Kız göz göre, göre öldü' şeklinde tepkisini dile getirdi. İtfaiye ekiplerinin çalışmalarının ardından yangın yerine gelen polis ekipleri de olay yerinde incelemeler yaptı. Küçük Melisa'nın cenazesi olay yerinde savcı ve polisin yapacağı incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: