4 yaşındaki çocuk yangında öldü

ADANA (İHA) - Adana'nın Kozan İlçesi'nde 4 yaşındaki bir çocuk, evde çıkan yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Şevkiye Mahallesi İnci Sokak 30/1 numaralı evde meydana gelen olayda, Sonay Yüce, 4 yaşındaki oğlu Ferhat Yüce'yi amcası Adem Yaşar ile evde bırakarak çalışmak için portakal bahçesine gitti.

Adem Yaşar, yengesi gittikten sonra ısınmak için sobayı yakmak istedi. Ancak sobadaki odunları gazete parçasıyla tutuşturamayan Yaşar, bir süre sonra evden çıktı. Bu sırada 4 yaşındaki Ferhat, kibritle gazete parçalarını tutuşturunca evde yangın çıktı. Küçük çocuk korkudan sedirin altına saklanırken, evin salonu alevler içinde kaldı. Yangını fark eden komşuları, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, evde yapılan incelemede 4 yaşındaki Ferhat'ın cesedi sedirin altında bulundu. Dumandan zehirlenerek öldüğü belirlenen ve vücudunun bazı bölümleri de yanan küçük çocuğun cesedi, Kozan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Küçük çocuğun babası Hakan Yaşar'ın İstanbul'a gittiği öğrenilirken, annesi Sonay Yüce de olayın haber verilmesi üzerine çalıştığı bahçeden eve geldi. Oğlunun yangında öldüğünü öğrenen Yüce, "Oğlumu gösterin bana. Ferhat'ım nerede?" diyerek sinir krizleri geçirdi.

Yetkililer, amca Adem Yaşar'ın gözaltına alındığını, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.