4 yıl sonra gelen mutluluk kısa sürdü

KONYA (İHA) - Konya'da 4 yıl sonra ilaç tedavisiyle çocuk sahibi olan Çelik çifti, ikiz bebeklerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Tedaviyle hamile kalan ve erken doğum yapan Emel Çelik, 6 ay süren hamilelik döneminde dördüz olan bebeklerden birini karnında, diğerini doğumdan hemen sonra kaybettiğini ifade ederek, "İki kızım ise yoğun bakım ünitesinde tutuluyordu. Bayram günü akşam birini, öğleden sonra ise diğerini kaybettik. Kızlarımız yaşayacak diye bayram günü çok seviniyorduk; ama ölünce bayramımız da buruk geçti" dedi.

Reklam
Reklam

Kendisinin normal yollarla hamile kalmasının mümkün olmadığını ifade eden anne Çelik, "Doktorlar bir süre beklememi istedi. Yine tedavi yöntemine başvurabiliriz. Tüp bebek yapabiliriz; ama maddi durumumuz yerinde değil. Biraz bekleyip maddi durumumuzu toparlayacağız. Sonra inşallah bir bebeğimiz olur. Şu anda 9 aylık yeğenim Süleyman var, onu seviyorum. Bebeklerimi yatıracağım beşiğe onu yatırıyorum" şeklinde konuştu.
Ölen bebekler Selçuklu İlçesi'ne bağlı Sille Köyü Mezarlığı'na defnedildi.

4 yıldır Erdinç Çelik ile evli olan Emel Çelik, Dr. Hikmet Karabacak'ın kontrolünde 6 ay süren tedavinin ardından dördüzlere hamile kalmıştı. Dördüzlerin biri 4 aylıkken anne karnında, ikincisi erken doğum sırasında, iki bebek ise Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde doğumdan 4 gün sonra tedavi altındayken hayatını kaybetti.

Anne Çelik, hastaneden taburcu olduktan sonra evde yeğeni 9 aylık Süleyman Çelik'i, beşikte sallayarak hüznünü giderdiğini ifade ederek, "Süleyman'ı severek dördüzlere hamile kaldım. İnşallah yine hamile kalırım ve bebeğim olur" diye konuştu.

Reklam
Reklam