4 yıldızlı öğrenci yurdu yapılıyor

Alaplı Meslek Yüksek Okuluna 500 kişilik dört yıldızlı öğrenci yurdu yapılıyor

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, "Eski yurtların olduğu alana Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 500 kişilik yeni yurt yapımı için çalışma başlatıldı" dedi.

Henden, yaptığı açıklamada, 25 yıllık eski yurdun yıkımına başlandığını ve öğrencilere yakışır yeni yurdun inşa edileceğini söyledi.

Yurdun yapım ihalesini alan firmanın çalışmalara başladığını ifade eden Henden, şöyle konuştu:

"Eski yurtların olduğu alana Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 500 kişilik yeni yurt yapımı için çalışma başlatıldı. Yetkili firma eski yurtların yıkımını tamamladıktan sonra temel açma çalışmalarına başlayacak. Hedefimiz önümüzdeki ay içerisinde yurdun temelini atmaktır. 4 Yıldızlı olacak olan yurtta 250 kız ve 250 erkek öğrenci barınacak. Yurdun içinde bir öğrencinin faydalanabileceği tüm imkanlar olacak. Yeni yurdun ilçemize hem ekonomik, hem de sosyal yönden çok büyük artıları olacak."

Reklam
Reklam

Yurt yapımının temel kazı işleri ihalesini alan firma yetkilisi Salih Demirer de Yurt inşaatının 400 günde bitirilmesi için çalışıyoruz. Yurdun yapılacağı alandaki prefabrik binaları yıkmaya başladık.Bu alanı 20 günde tamamlayıp yurt binası temeli atılacak. dedi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: