4. yönetim komite toplantısı

4. Yönetim Komite Toplantısı Fırat Teknokent 'de Yapıldı

Fırat Teknokent’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen “4.Yönlendirme Komite Toplantısı” Elazığ, Kayseri ve Gaziantep Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin yöneticilerini bir araya getirdi.

Toplantıya AB delegasyonu temsilcisi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Arge ve Yenilik Daire Başkanı ve uzmanlarıyla üst düzey yabancı uzmanlar katıldı.

Toplantıda, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projeler kapsamında; Yapım ve Müşavirlik, Teknik Yardım ve Mal Alımı faaliyetleri ile Teknoloji Transfer Ofislerinin oluşturulması gibi konular değerlendirildi.

Reklam
Reklam

Toplantıya katılan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Özgür Altınoklar, programın yaklaşık 500 milyon avroya tekabül eden bir bütçeye sahip olduğunu belirterek, bu program içerisinde finanse edilen 70 tane projenin olduğunu söyledi.

Fırat Teknokent Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın ise, toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, Fırat Teknokent’in gelişmesi noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Fırat Teknokentin de dahil olduğu bu proje kapsamında Teknokente 10.000 m2 lik kapalı alana sahip bir inkübatör binası yanı sıra 1600 m yol yapımı ve TT0 kurulması ile kalibrasyon lab kurulmasının planlandığını belirten Prof. Dr. Akın, şu anda TTO için ikisi yabancı uzun dönemli uzman en az on kişilik bir ekip ile Elazığ’lı sanayicinin hizmetinde olunacağını ve Fırat Teknokentin iki yıl içerisinde uluslararası bir marka yapılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Toplantı öncesi gerçekleştirilen akşam yemeğinde; Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ taraflar ile İŞGEM projesi ve Teknokent projesi dahil çeşitli konular üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz