40 Bin Tl'lik Altını Ayakkabısına Doldurdu

Tokat'ta bir evden çaldıkları çelik kasayı açıp içindeki 100 bin liralık altınla beraber Kocaeli'ye gelen...

Tokat'ta bir evden çaldıkları çelik kasayı açıp içindeki 100 bin liralık altınla beraber Kocaeli'ye gelen 4 hırsız, polis tarafından yakalandı. Zanlılardan birinin çaldıkları altınların içinden 40 bin TL'lik altını ayakkabısının tabanına zulaladığı ortaya çıktı.

İstanbul’dan kiraladıkları 34 HS 9308 plakalı araçla Tokat'ta hırsızlık yaptıkları belirlenen 4 kişi, Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Alınan bilgiye göre, Tokat Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Tokat'ta hırsızlık olayına karışan şahısların bir araçla İzmit’e seyir halinde olduğunu Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bildirdi. Bunun üzerine ekipler yol güzergahında beklemeye başladı. Plakası verilen otomobil, otoyolun Gültepe Tünelleri içinde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada herhangi bir şey bulunamazken, otomobilin hava filtresi içinde poşete konulmuş vaziyette 80 ile 100 bin lira değerinde çok sayıda altın ve ziynet eşyası ele geçirildi. Bunun üzerine araçtaki Erkan Ş. (33), Murat E. (32), Recep D. (24) ve Mustafa Ş. (26) gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Şahısların 13 Kasım günü Tokat’ta F.A.’ya ait evden çelik kasa çaldıkları, çelik kasayı ise Tokat’ta murç yardımıyla açtıktan sonra İstanbul’a kaçmak isterken yakalandıkları öğrenildi.

Reklam
Reklam

Zanlılardan Erkan Ş.’nin üzerinde Hasan Atalay adına düzenlenmiş sahte kimlik, Recep D.’nin üzerinden ise Sinan Akmermer adına düzenlenmiş sahte ehliyet çıktı. Zanlılardan Mustafa Ş.’nin arkadaşları ile birlikte çaldıkları altınların en değerli olanlarını gizlice ayakkabısının tabanına yaptığı özel zulaya sakladığı ortaya çıktı. Benzer suçlardan çok sayıda kayıtları bulunan zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar adliyeye sevk edildiği esnada Mustafa Ş.’ye saldırdı. Araya giren polis zanlıları kısa sürede ayırırken, mahkemeye çıkartılan 4 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: