40 Derece Sıcak Altında Stadyum Çalışması

Medical Park Antalyaspor, 2012-2013 sezonunda karşılaşmalarını oynayacağı Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’ndaki çalışmalarda sona gelindi. İşçiler, 40...

Medical Park Antalyaspor, 2012-2013 sezonunda karşılaşmalarını oynayacağı Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’ndaki çalışmalarda sona gelindi. İşçiler, 40 derecelik sıcak altında stadyumu maç saatine yetiştirmek için çalışıyor.

Mardan Stadyumu’nda son iki sezondur maçlarını oynayan Medical Park Antalyaspor, yeni sezon karşılaşmalarını Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda oynayacak. Pazartesi günü Kayserispor ile sahasında karşılaşacak olan Medical Park Antalyaspor'un maçlarını oynayacağı Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda çalışmalarda sona gelindi. TFF ve UEFA kriterlerinin yerine getirilmesinin yanı sıra stadyumun Pazartesi günü oynanacak karşılaşmaya yetiştirilmesi için yaklaşık 50 işçi çalışmasına devam ediyor. İşçiler bir taraftan kale direkleri dikerken, diğer taratan tribün korkulukları ile güvenlik tellerini çekiyor. Hummalı bir çalışmanın olduğu stadyum içinde işçiler sıcak havaya bile aldırmıyor. Çalışmaların Pazar günü tamamlanması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Çalışmalar hakkında bilgi veren Mecical Park Antalyaspor Genel Müdürü Süleyman Nafiz Tekgül, AÜ Stadyumu’nun Spor Toto Süper Lig’de Medical Park Antalyaspor’un karşılaşmalarına ev sahipliği yapacağını söyledi. AÜ Stadyumu’nda her türlü karşılaşmaların oynanabileceğini ifade eden Tekgül, “Yapımı yeni tamamlandığı için bir takım eksiklikler var. TFF ve UEFA kriterlerine göre eksiklikleri tamamlıyoruz. Çalışmalar Pazar günü sona erecek ve Pazartesi günü Medical Park Antalyaspor- Kayserispor maçına yetişmiş olacak” dedi.

AÜ Stadyumu’nun atletizm stadyumu olduğunu ifade eden Tekgül, “Soyunma odaları, hakem odaları, yedek kulübeleri, koltuk numaralandırma, güvenlik kamerası, misafir tribün bölümü, güvenlik bariyerleri gibi eksiklikler tamamlandı. Sadece Güney kale arkası boş bir alan var. Orayı 10 metre yüksekliğinde beton blokla kapatacağız. Bu işlemi de 16 Eylül'deki Galatasaray maçına yetiştireceğiz” diye konuştu.

Taraftarların Uncalı kapısından giriş yapacağını hatırlatan Tekgül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her türlü yön levhalarımızı yerleştirdik.Taraftarlarımız biletlerini stadyum dışındaki moblarda gösterecekler. Bilet satış gişelerimizde burada yer alacak. Taraftarlarımızdan Uncalı kapısından girmelerini rica ediyoruz. Evimizdeki ilk maçta bütün taraftarlarımızı stadyuma bekliyoruz.” Nafiz Tekgül, stadyumun çimeninin gayet iyi olduğunu, mevcut sarı rengin yapılan güçlendirmenin ardından 3 hafta sonra yeşile dönüşeceğini de açıkladı.

Reklam
Reklam

AÜ Stadyumu’nda taraftarlar için Rixos numaralı, Ceysu maraton ve Adopen kale arkası bölümleri yer alacak. Stadyumun güney kale arkası ve ikinci kat üst bölümün tamamlanmasıyla birlikte seyirci kapasitesinin 11 bin 300’e yükseleceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: